imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Svi ovogodišnji iPhonei bi mogli doći s podrškom za Face ID


Finisar, proizvođač osnovnih dijelova za Appleov modul za prepoznavanja lica, počeo je proširivati svoje kapacitete. Analitičari smatraju da će prihodi kompanije znatno porasti u drugoj polovici godine zato što će svi nadolazeći iPhone uređaji imati podršku za Face ID.

Analitičar Loup Venturesa, Gene Munster, koji je poznati informator kada je riječ o Appleovim proizvodima, očekuje veliki skok u Finisarovim prihodima u drugoj polovici 2018. godine. Tvrtka je glavni dobavljač dijelova za Face ID: a vodstvo tvrtke je najavilo da će proširiti svoje proizvodne kapacitete.

Tvrtka se bavi tehnologijom koja skeniranjem može odrediti dubinu bilo čega. To je ono što Face ID koristi i što će uz Appleov proizvod, koristiti i mnogi drugi pametni telefoni u idućih nekoliko godina. Također, autonomni sustavu poput samovozećih automobila bi mogli biti ciljano tržište ove tehnologije.

Nije iznenađujuće da su proširili svoje proizvodne kapacitete za dodatnih 65 000 četvornih metara, koji se nalaze u Teksasu. Glavni razlog iza toga bi mogao biti Apple i njihova velikodušna “donacija” od 390 milijuna dolara. To bi se moglo činiti kao puno, ali Finisar proizvodi iznimno važan dio tehnologije. Tehnologija koja je još uvijek u ranim fazama, ali bi mogla biti temelj za mnoštvo novih značajki.

Ove vijesti se također podudaraju s riječima KGI-evog analitičara, Ming-Chi Kuoa, koji je predvidio da će se u Appleovoj ponudi pojaviti tri uređaja nalik iPhoneu X koja će imati ogromnu razliku u veličini. Ako ove vijesti budu potvrđene, to bi moglo značiti kraj za skeniranje otiska prsta. To bi u potpunosti bilo zamijenjeno s prepoznavanjem lica; a nekoliko drugih izvora spominje kako bi i sljedeći iPad Pro uređaji mogli stići opremljeni s Face ID tehnologijom.

Izvor: Apple Insider

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!