imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Sveučilište Stanford tvrdi kako je Apple Watch najtočniji


U mjerenju otkucaja srca. U pogledu sagorenih kalorija, Appleov pametni sat nije na vrhu, ali niti jedan od konkurentskih proizvoda nije pouzdan. Istraživači su uspoređivali funkcije Apple Watcha s drugima.

Nije ništa novo što Apple Watch može precizno mjeriti brzinu otkucaja srca. Različite tvrtke i grupe su testirale sat, i sve su zaključile kako daje najpreciznije rezultate. Koristeći ga, čak i prvi znakovi srčanog udara mogu biti primijećeni na vrijeme. To bi moglo spasiti mnoge živote.

Ova nedavna informacija je malo drugačija. Ne samo zato što je riječ o sveučilišnoj izjavi koja dolazi ni manje ni više nego sa Sveučilišta Stanford, jedne od vrhunskih institucija na svijetu, što znači da je znanstvena točnost zajamčena. Ali oni su također usporedili Apple Watch s drugim sličnim proizvodima na tržištu. Pitanje je bilo sljedeće: koliko su ovi uređaji precizni u pogledu mjerenja brzine otkucaja srca i sagorenih kalorija?

01_stanford_research_claims_apple_watch_most_accurate

Pokrenuli su istraživanje u kojemu je sudjelovalo 60 ljudi. Svaki sudionik je vježbao noseći različite fitness proizvode, poput Samsung Geara S2, MIO Alpha 2, Microsoft Banda, Fitbit Surgea i nekoliko drugih. Istraživači su također mjerili njihove otkucaje s medicinskim uređajima i usporedili ih s rezultatima “smart” proizvoda.

U slučaju brzine otkucaja srca, ishod nije bio nikakvo iznenađenje. Apple Watch je pobijedio sa stopom od 2% prosječnih pogrešaka. Samsung Gear S2 je bio najmanje točan. Njegova prosječna stopa pogrešaka je dosegla 6.8%, što uopće nije loše. Zanimljivo je kako su različite aktivnosti rezultirale različitim stopama pogrešaka. Najgore stope su zabilježene tijekom hodanja dok su najbolje zabilježene tijekom vožnje bicikla.

02_stanford_research_claims_apple_watch_most_accurateSlika iz studije koja možda neće imati puno smisla.

Što se tiče sagorenih kalorija, situacija je puno gora. U ovoj studiji, FitBit Surge je pobijedio sa svojom 27% stopom pogreške. Drugi su postigli još gore brojeve, baš kao Microsoft Band s 33% i Apple Watch s 40%. Iako je Appleov pametni sat pokazao najkonzistentnije rezultate, to je hladna utjeha. Apsolutni gubitnik je bio PulseOn s brutalnom stopom pogreške od 92.6%. To je još gore od procjenjivanja kalorija koje ste sagorjeli napamet.

03_stanford_research_claims_apple_watch_most_accurateJoš jedna slika iz studije koja možda neće imati puno smisla.

Iako su ovi uređaji prilično pametni, uvijek ima prostora za razvoj. Mjerenje brzine otkucaja srca je dobro, ali u slučaju sagorjelih kalorija, tvrtke imaju nešto zadaće. Zasigurno biste očekivali bolje rezultate od fitness uređaja.

Cijelu studiju pogledajte ovdje.

Izvor: 9to5mac

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.