imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sve što trebate znati o Apple TV-u 4K


Apple TV 4K nije se nimalo promijenio izvana, ali iznutra je prošao potpunu transformaciju. Ako ste imali ikakvih pitanja o novom Apple TV-u, sada ćemo odgovoriti na sve njih. Pogledajmo što sve trebate znati o Apple TV-u 4K, te što se promijenilo u odnosu na prethodne generacije.

Apple TV 4K izvana izgleda u potpunosti jednako kao i četvrta generacije Apple TV-a: jedino što svjedoči da se radi o drugačijem i novijem modelu jesu ulazi na daljinskom upravljaču. Ako okrenete kutiju s druge strane, vidjet ćete dvije uočljive razlike: nema više USB-C ulaza, a uređaj je dobio novi Gigabit Ethernet ulaz. Uklanjanje USB-C ulaza i nije toliko važno jer ga ni prije nismo imali za što koristiti; međutim, brži Ethernet ulaz bio je neophodan jer on omogućuje nužnu pojasnu širinu za 4K sadržaj.

Novi Apple TV nije donio samo 4K rezoluciju (3840 x 2160) u naše domove, nego sada ima i podršku za HDR i Dolby Vision. Kombinacija ta tri elementa omogućuje nam da uživamo u medijskom sadržaju u najvećoj rezoluciji i najboljoj mogućoj kvaliteti. Naravno, i dalje ga možete koristiti s Full HD televizorima jer ćete tako dobiti najbolje optimiziranu kvalitetu. Ako imate 4K zaslon, a sadržaj dostupan samo u HD-u, Apple TV 4K prilagodit će ga tako da ga s užitkom gledate i na većoj rezoluciji.

Najveća je promjena došla u obliku samog procesora, jer je A8 zamijenjen A10X Fusionom. On je dovoljno snažan za igranje igara na razini konzola: vidjet ćemo do koje će mjere programeri iskoristiti tu pogodnost u svoju korist. Bluetooth 4.0 standard zamijenjen je s 5.0, pa je bežično spajanje uređaja sada brže i tečnije.

I Siri daljinski upravljač prošao je neke promjene. Prva stvar koju ćete vjerojatno primijetiti jest bijeli prsten oko tipke Menu, ali i unutrašnjost je nadograđena: žiroskop sada može prepoznati visinu te stopu zakrenutosti. Ovaj će daljinski upravljač biti kompatibilan i s četvrtom generacijom Apple TV-a.

Izvor: 9to5mac 1 i 2

iPhone 8 akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!