imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sve manji broj aplikacija za Apple Watch


Čini se da sve više velikih tvrtki odustaje od dobre prakse podržavanja Appleovog pametnog sata svojim aplikacijama. Zasada su se Amazon, eBay i Google povukli s te platforme, ali situacija, srećom, nije toliko dramatična.

U Apple Insideru primijetili su da je prethodnih par mjeseci sve više velikih tvrtki prestalo podržavati svoje aplikacije na Apple Watchu. Osobito je problematično što to uključuje i Amazon, Google te eBay, sve tvrtke koju su vjerno podržavale ovu platformu od samoga početka. Sve njihove aplikacije bile su dostupne samo nekoliko mjeseci nakon lansiranja sata 2015. godine. Što se dogodilo da više nema podrške?

Nitko zapravo ne zna. Da moramo nagađati, rekli bismo da je razlog svemu činjenica da su te aplikacije beskorisne. Tko bi htio dati zadnju ponudu za kupnju nekog artikla na eBayu putem Apple Watcha? Ionako vam treba iPhone da biste se uopće mogli spojiti na internet, jer sam sat nema odgovarajuću infrastrukturu za to. A kada već držite mobitel u ruci, najlakše je da sve obavite preko njega. U Amazonu i eBayu vjerojatno su shvatili da nitko ne koristi njihove aplikacije na Apple Watchu pa da uistinu nema smisla gubiti novac i energiju na njihov razvoj.

01_descreasing_number_of_apple_watch_apps

Malo nas više boli gubitak Google Mapsa. Puno je ugodnije koristiti navigaciju na pametnom ručnom satu, nego uvijek nositi mobitel sa sobom, pogotovo dok hodate ili trčite. Opetovanim paljenjem i gašenjem ekrana samo brže trošimo bateriju. Naravno, uvijek nam preostaje Apple Maps, ali činjenica je da je Google najbolji u ovoj kategoriji.

Ipak, nema potrebe da itko poludi i baci svoj Apple Watch, jer je ovo samo privremeno – barem u slučaju Googlea. Njihova je glasnogovornica Shara Tibken o tome govorila u svojoj izjavi, navodeći da će Googleova aplikacija za Apple Watch biti dostupna sljedeći tjedan.

Uklonili smo podršku za Apple Watch u našoj najnovijoj iOS objavi, ali očekujemo nastaviti s podrškom u budućnosti.

02_descreasing_number_of_apple_watch_apps

Ovaj slučaj mnogo govori o tržištu aplikacija za pametne telefone – korisnicima je trebalo jako dugo da primijete kako podrške za ove aplikacije više nema. To nas ne treba čuditi jer je sama platforma 24. travnja navršila drugu godinu, a to je dovoljno dugo razdoblje da se prepozna koje su aplikacije korisne, a koje nisu. To nitko nije mogao predvidjeti kada se platforma tek pojavila.

Izvor: Macrumors

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!