imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Sutra će biti veliki dan u povijesti Applea


Apple je došao do važne točke u svom razdoblju, a sutra je veliki dan. Tvrtka može doseći visine kao nitko do sada, a Apple Park može postati dostojan dom najvrjednije tehnološke tvrtke na svijetu. Pogledajmo što nas sve očekuje na sutrašnjem Keynoteu.

Ako već duže vrijeme pratite Appleove događaje, vjerojatno ste primijetili da je ove godine interes za Keynote te nove modele iPhonea osjetno veći, a za vikend smo imali priliku svjedočiti najvećem curenju informacija do sada. Postoji aspekt cijelog ovog čekanja koji nije toliko važan korisnicima, ali čini sutrašnji događaj jako važnim za sam Apple.

Apple Park i Kazalište Stevea Jobsa

Apple slavi dovršenje šest godina dugog projekta, jer će Kazalište Stevea Jobsa otvoriti svoja vrata novinarima. Ta dvorana nazvana po jednom od suosnivača tvrtke, njezinom bivšem čelniku, te pravom showmanu, bit će dostojno mjesto za predstavljanje jubilarnog iPhonea. Na iCarifiedu podijelili su neke nove detalje o tom prostoru. Pogledajte sve to! Rotirajuća dizala, pokretni zidovi te tisuću sjedala od kojih svako košta 14.000 dolara, a u kojima će biti smješteni novinari. Vjerujemo da su ovime uspjeli nadmašiti sva očekivanja u Cupertinu, a o tome će se sigurno i sutra pričati.

Najveći broj proizvoda do sada

Priča se o tri nova iPhonea, Apple Watchu s virtualnom SIM karticom, 4K Apple TV-u te AirPodsima. Izvor vijesti o svemu tome jest posljednja otkrivena beta verzija iOS-a 11, pa nije da govorimo o neutemeljenim glasinama. Doduše, nismo očekivali nikakve veće promjene Apple Wacha, Apple TV-a ili AirPodsa. Ali, ako ćemo iskreno, sutrašnji dan neće biti posvećen njima – sve, uključujući i nas, najviše će zanimati iPhone X.

Ni dioničari neće biti nezadovoljni

Prošla godina nije završila dobro kao što su Appleovi menadžeri i dioničari očekivali, ali tvrtka se ove godina uzdignula i to prilično spektakularno. Cijena Appleovih dionica oborila je sve rekorde, a tvrtka je dosegnula 800 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Analitičari očekuju da će se ova brojka popeti na jedan bilijun i to za manje od godinu dana. Dioničari mogu očekivati ogromne prihode zahvaljujući predstavljanju tri nova iPhonea ta ubrzanom rastu segmenta usluga.

Izvori: iClarified, Apple Insider, MacRumors

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!