imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Suradnja u stvarnom vremenu stigla je u Office za Mac


Stigla je 16.9-ta verzija sustava Microsoft Office 2016 za Mac, koja nudi prilično dobru funkciju korisnicima Maca. Od sada, možete uređivati svoje dokumente u suradnji u stvarnom vremenu.

Svatko od nas koristi različite programe za uređivanje dokumenata. Pitanje je ukusa koji od njih ćete odabrati. U uredu, mi odabiremo – i ne samo zbog matičnog faktora – sveto trojstvo koje se sastoji od Pages, Keynote i Numbers funkcija. Funkcija suradnje u stvarnom vremenu koja je već dostupna u Appleovom office paketu je sada dostupna i za korisnike koji preferiraju Microsoftov program umjesto Appleovog. Ovo kašnjenje ne bi trebalo utjecati na izvrsnost one nedavno predstavljene funkcije budući da je Office temelj svih uredskih programa.

Stvar je prilično jednostavna – u teoriji: samo stvorite dokument koji želite podijeliti s drugima. Spremite ga u vašu OneDrive pohranu. U gornjem desnom kutu pritisnite “Share” i unesite e-mail adresu kolege s kojim biste željeli surađivati. Dokument bi se trebao pojaviti u dijeljenoj mapi za nekoliko sekundi. Onda možete početi raditi zajedno. Možete dodijeliti različite boje različitim osobama i možete vidjeti malenu sličicu svih suradnika. To je sve što će vam biti potrebno.

U stvarnosti, nije bilo tako jednostavno. Ali kada smo ušli u tok, bilo je lako. Možda nismo naviknuti na Microsoftovu rutinu, kao ni na korištenje Officea. Možete pronaći surađivanje u stvarnom vremenu u vašim Word, Excel i PowerPoint programima. I ima još nekoliko novih funkcija u 16.9 verziji.

Evo novih značajki:

  • Automatsko spremanje na Cloud.
  • Praćenje verzije za sljedeće promjene.
  • Bolja podrška za Pivot Table u Excelu.
  • Izrezivanje audio i video materijala koji su višak u PowerPointu.
  • Možete upotrijebiti pokazivač kao “laserski pokazivač”.
  • U Outlooku sada možete povući lijevo i desno za arhiviranje i brisanje pisama.
  • Također, Outlook sada podržava Google Calendar i Contacts.

Ako redovito koristite Microsoft Office paket, pogledajte nove funkcije, isplati se pružiti im priliku.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!