imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Suosnivač Siri priča o budućnosti umjetne inteligencije


Stručnjak za AI Tom Gruber, koji trenutno radi za Apple, je pričao o smjeru u kojemu bi se razvoj umjetne inteligencije trebao kretati u svom TED Talk govoru. Apple je već načinio prvi korak prema smjeru koji je Gruber imenovao.

Postizanje otkrića na području osobnih asistenata, i time umjetne inteligencije, je veliki problem za mnoge telefonske tvrtke. Prodaje PC-a, laptopa i tableta su većinom stabilne. Oni koji su željeli kupiti jedan od tih uređaja su to i učinili, i sada korisnici zamjenjuju stare uređaje s varirajućom učestalosti. Telefoni su imali potencijal za rast, ali već se predviđa kako će tome doći kraj sljedeće godine. Drugim riječima, sve osobe starije od 12 godina će imati telefon, ali burza očekuje stalan rast.

01_cofounder_of_siri_talks_about_ai

Možemo vidjeti da se svi proizvođači hardwarea već pokušavaju otvoriti za druga područja, što čini osobne asistente zanimljivijima. Provodimo puno vremena s našim telefonima, ali imamo samo toliko sati u danu kada smo budni kako bi radili. Tvrtke vide poslovni potencijal u stvaranju sloja između toga koji automatski upravlja različitim aplikacijama koje trenutno otvorimo, koristimo i dodajemo podatke u svaku zasebno.

Razumljivo je da je ovo vrlo vruća tema ovih dana i da svi žele vidjeti koja tvrtka će se kretati u kojem smjeru. Appleov stručnjak za AI Tom Gruber, koji je također suosnivač Siri, je pričao o tome kako on zamišlja ove smjerove. Njegova ideja je da će računala ojačati i upotpuniti slabosti korisnika, na primjer granice njihovog pamćenja.

Mislim kako će AI učiniti viziju proširenja osobne memorije stvarnošću. Mislim da je to neizbježno.

02_cofounder_of_siri_talks_about_aiDruga osoba s lijeve strane: Tom Gruber.

Gruber s ovom idejom misli kako bi računala trebala zabilježavati svaki aspekt naših života kako bi sjećanje svake osobe koju smo ikada upoznali bilo moguće i kako bismo se mogli prisjetiti o čemu smo razgovarali s tom osobom. Gruber je uvjeren kako ovo ne bi samo olakšalo živote štrebera i menadžera, veći bi također pomoglo osobama s bolestima poput demencije ili schizophrenije. Osobni prostor je neophodan, stoga Gruber misli kako bi mogućnost odabira što želite zapamtiti a što želite zaboraviti definitivno trebala biti dostupna.

Apple je već načinio prve korake u smjeru postizanja Gruberove vizije, iako na vrlo rudimentaran način. Algoritmi prepoznavanja lica u Photos aplikaciji nam pomažu s time: kako bi se mogli sjetiti s kime smo bili i gdje.

Izvor: 9to5mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.