imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Stvorena odvojena pozicija za nadziranje raznolikosti u Appleu


Apple je stvorio novu poziciju potpredsjednika kako bi osoba odgovorna za ravnopravnost među radnicima od sada mogla izravno izvještavati Tima Cooka. Novu poziciju potpredsjednice Uključivanja i Raznolikosti je već popunila dobro poznata zaposlenica Applea: Denise Young Smith sada može staviti još više energije u ljudske resurse.

Apple čini sve punom parom, posebno kada je tema raznolikost. Tvrtka obraća dodatnu pažnju na ovo osjetljivo područje, i mnogi misle kako ponekad uspiju otići malo predaleko s time. Svi imaju svoje mišljenje o ovoj temi, ali jedna stvar je istinita: tako popularna tvrtka ima ogromnu korporativnu društvenu odgovornost, a raznolikost je područje koje nema jedan jasan odgovor za sve.

01_separate_diversity_position_created

Apple definitivno pokušava učiniti najbolje što može. Denise Young Smith ima novu poziciju unutar tvrtke, i izvještavat će Tima Cooka izravno, zbog svog novog statusa potpredsjednice. Denise, koja je radila s HR-om, će možda biti poznata mnogima, jer je ravnopravnost unutar tvrtke tema koja joj je bitna, pa se pojavljuje u medijima s vremena na vrijeme kako bi proširila riječ i ono u što Apple vjeruje. Njezin posao vjerojatno neće biti puno drugačiji od onoga što je radila do sada; sada će samo moći provoditi više vremena u divnome društvu Tima Cooka.

Međutim, činjenica da je Apple dao čak i ovom malom aspektu status prioriteta među svim stvarima koje se događaju unutar tvrtke je definitivno znak kako bi ovo trebali shvatiti ozbiljno, a Denise Young Smith je najbolji izbor za ovu ulogu. Ima odličan pregled nad tvrtkinom strukturnom postavom zahvaljujući 20 godina koje je provela radeći za Apple i stječući HR iskustvo. Koliko je ova transparentnost bitna Appleu je dobro prikazano u programu Apple University, kroz koji zaposlenici tvrtke mogu polako upoznati kulturu tvrtke i filozofiju iza svakog proizvoda.

02_separate_diversity_position_created

Naši napori uključivanja i raznolikosti su kritično važni za Appleovu budućnost. Deniseino dugogodišnje iskustvo, stručnost i strast će nam pomoći da stvorimo još veći utjecaj u ovome području.

Apple od 2014. godine ozbiljnije vodi računa o tome što se događa unutar tvrtke, i ne šute o tome. Stvorili su odvojenu web-stranicu za raznolikost, koja se ne usredotočuje na pitanje rase, već pokušava prenijeti opću filozofiju tvrtke. Bez obzira na to što općenito mislite o ovome, Appleovi pokušaji u ovome su vrijedni hvale i postavljaju veliki presedan za druge tvrtke.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.