00_separate_diversity_position_created_cover

Stvorena odvojena pozicija za nadziranje raznolikosti u Appleu

#Vijesti
2017. 05. 24.

Apple je stvorio novu poziciju potpredsjednika kako bi osoba odgovorna za ravnopravnost među radnicima od sada mogla izravno izvještavati Tima Cooka. Novu poziciju potpredsjednice Uključivanja i Raznolikosti je već popunila dobro poznata zaposlenica Applea: Denise Young Smith sada može staviti još više energije u ljudske resurse.

Apple čini sve punom parom, posebno kada je tema raznolikost. Tvrtka obraća dodatnu pažnju na ovo osjetljivo područje, i mnogi misle kako ponekad uspiju otići malo predaleko s time. Svi imaju svoje mišljenje o ovoj temi, ali jedna stvar je istinita: tako popularna tvrtka ima ogromnu korporativnu društvenu odgovornost, a raznolikost je područje koje nema jedan jasan odgovor za sve.

01_separate_diversity_position_created

Apple definitivno pokušava učiniti najbolje što može. Denise Young Smith ima novu poziciju unutar tvrtke, i izvještavat će Tima Cooka izravno, zbog svog novog statusa potpredsjednice. Denise, koja je radila s HR-om, će možda biti poznata mnogima, jer je ravnopravnost unutar tvrtke tema koja joj je bitna, pa se pojavljuje u medijima s vremena na vrijeme kako bi proširila riječ i ono u što Apple vjeruje. Njezin posao vjerojatno neće biti puno drugačiji od onoga što je radila do sada; sada će samo moći provoditi više vremena u divnome društvu Tima Cooka.

Međutim, činjenica da je Apple dao čak i ovom malom aspektu status prioriteta među svim stvarima koje se događaju unutar tvrtke je definitivno znak kako bi ovo trebali shvatiti ozbiljno, a Denise Young Smith je najbolji izbor za ovu ulogu. Ima odličan pregled nad tvrtkinom strukturnom postavom zahvaljujući 20 godina koje je provela radeći za Apple i stječući HR iskustvo. Koliko je ova transparentnost bitna Appleu je dobro prikazano u programu Apple University, kroz koji zaposlenici tvrtke mogu polako upoznati kulturu tvrtke i filozofiju iza svakog proizvoda.

02_separate_diversity_position_created

Naši napori uključivanja i raznolikosti su kritično važni za Appleovu budućnost. Deniseino dugogodišnje iskustvo, stručnost i strast će nam pomoći da stvorimo još veći utjecaj u ovome području.

Apple od 2014. godine ozbiljnije vodi računa o tome što se događa unutar tvrtke, i ne šute o tome. Stvorili su odvojenu web-stranicu za raznolikost, koja se ne usredotočuje na pitanje rase, već pokušava prenijeti opću filozofiju tvrtke. Bez obzira na to što općenito mislite o ovome, Appleovi pokušaji u ovome su vrijedni hvale i postavljaju veliki presedan za druge tvrtke.

Izvor: 9to5mac

Komentiraj