imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Stvaranje datoteka u zadanoj aplikaciji Kalendar


Ako želite pozvati nekoga putem e-maila, podijeliti cijeli kalendar ili postaviti neki događaj na internetsku stranicu, trebate pratiti sljedeće korake.

Ponekad na internetskim stranicama možete vidjeti opciju da određeni događaj „dodate u svoj kalendar“. Jednostavno trebate otvoriti poveznicu, preuzeti i otvoriti datoteku, odabrati kojem je kalendaru dodati i to je to – događaj će biti dodan vašem kalendaru sa svim nužnim detaljima, poput naziva, lokacije, datuma, bilješki i sl.

Svi koji žele biti tako dobri domaćini mogu bez problema stvoriti takve datoteke za kalendar. Radi se .ics datotekama koje se lako izrađuju te se mogu dijeliti i preuzimati. Dapače, možete ih izraditi na nekoliko načina:

  1. Ako se radi o događaju koji ste već zabilježili u svom kalendaru, samo ga trebate povući i ispustiti na radnu površinu (ili bilo gdje u Finderu) iz aplikacije Kalendar. macOS će automatski stvoriti .ics datoteku za vas.
  2. Ako želite podijeliti cijeli kalendar sa svim događajima, prvo otvorite aplikaciju Kalendar, idite na izbornik Datoteka pa na Izvoz. Sustav će stvoriti .ics datoteku i smjestiti je u odabranu mapu.
  3. Na kraju, ako želite stvoriti događaj od nule, ali ne želite ga dodati svom kalendaru, na internetu imate hrpu besplatnih usluga za to, poput ove. Jednostavno je odlična!

Nakon toga je dovoljno da .ics datoteku postavite na svoju internetsku stranicu ili je podijelite s uzvanicima.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!