imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Strategy Analytics: novi korisnici impresionirani su iPhoneom X


Prema nedavnom ispitivanju Strategy Analyticsa, jedne od najpouzdanijih tvrtki za istraživanje na tržištu, četiri od pet bivših korisnika Samsunga zadovoljno je iPhoneom X. Razlog za manjak apsolutne oduševljenosti prvenstveno je cijena.

Ne možemo poreći činjenicu da je Apple dao zbilja veliku cijenu iPhoneu X. Premda izbor iPhonea stalno raste, ako želite kupiti najnoviji top model uređaja, morat ćete posegnuti duboko u džep. Stoga nije iznenađujuće da je cijena najvažniji čimbenik koji odbija korisnike.

S druge strane, to je dobra stvar za Apple te pruža osjećaj olakšanja korisnicima. Oni koji žele kupiti ovakav uređaj, ali nemaju prethodnih iskustava s iPhoneima, trebaju razmotriti samo jednu stvar: cijenu. Naravno, već smo se naučili da su top modeli uvijek najskuplji.

Zato tvrtka i ima hrabrosti prodavati svoje uređaje po zbilja visokim cijenama. Uostalom, to nije običan mobitel – to je uređaj koji može zamijeniti kameru, tablet, igraću konzolu, pa čak i računalo. Uočavajući te trendove i vidjevši da se Appleova taktika isplatila, Samsung je lansirao svoj posljednji top model po identičnoj cijeni kao iPhone X.

A što korisnike čini najzadovoljnijima? Kada Apple nešto napravi kako treba. Prema sudionicima u istraživanju Strategy Analyticsa, ispostavilo se da je četiri od pet bivših korisnika Samsunga – nije istaknuto koje su točno modele imali – impresionirano iPhoneom X. Nije navedeno koliki je postotak bivših korisnika Samsunga prešao na iPhone, ali rezultati pokazuju da su najmanje zadovoljni oni korisnici koju su prešli s iPhonea na Galaxy S8.

Ne želim izvoditi prevelike zaključke, ali brojke su zbilja zanimljive. A istraživanje jasno pokazuje da bivši korisnici Samsunga vole iPhone X. Bacite oko na sve rezultate na stranici Strategy Analyticsa.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!