imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Što se dogodilo s obavijestima u iOS-u 11?


Bi li jednostavan korisnik mogao plakati iz frustracije zato što je jučer ili jutros ažurirao sustav na svom telefonu bez bilo kakve pripreme, te sada ne zna gdje se što nalazi? Ne brinite! Pokazat ćemo vam najvažnije promjene, barem u vezi s obavijestima.

Apple je počeo plan obnove “The Great Lock Screen” činiti stvarnim u iOS-u 10. Zbog toga su se riješili klasične “povucite za otključavanje” metode, i smislili su jednostavnije rješenje koje bolje leži u ruci. Na primjer, možete lako pregledati svoju poruku uz pomoć “podignite za buđenje” opcije bez korištenja tipke, možete otključati telefon uz pomoć Touch ID-a bez povlačenja ičega, a ako želite otvoriti obavijest, telefon će vam prvo ponuditi mogućnost čitanja otiska prsta.

Osnove navedene u iOS-u 10 se nisu previše promijenile u iOS-u 11: cilj je i dalje stvoriti jednostavno i intuitivno upravljanje obavijestima na zaključnom zaslonu. Međutim, sučelje je malo ažurirano, a neke obavijesti bi mogle biti skrivene ako se zapravo ne pobrinete za njih. To ne znači da će zauvijek nestati.

  • Na zaslonu, povucite prema gore od sredine zaključnog zaslona skroz do sata.
  • Ako imate obavijesti na koje niste reagirali i one su nestale, tamo ćete ih pronaći.
  • Što duže povlačite prema gore, moći ćete pristupiti starijim obavijestima. Ako povučete prstom s lijeva na desno na obavijesti, otvorit ćete aplikaciju treće strane.
  • Ako prijeđete prstom s desna na lijevo, moći ćete izvesti mnoštvo radnji.
  • Konačno, neke aplikacije također reagiraju i na snažan pritisak na 3D Touch.

Zaključni zaslon ostao je gotovo isti, s malim zaokretom na obavijestima, i neki bi rekli s puno ljepšim prozorom Touch ID-a. S druge strane, centar za obavijesti dobio je ogromnu obnovu. Srećom, neće biti preteško naviknuti se na nove značajke, budući da smo u osnovi dobili čitav Zaključni zaslon kako u smislu dizajna tako i u načinu na koji se ponaša. Povlačeći s lijeva na desno, tako da izbjegnete obavijest, pristupit ćete Widgetima, a s desna na lijevo, kameri. Ostalo je sve isto kao što smo i opisali iznad, uz jedini izuzetak da ćete ovdje prema zadanim postavkama moći vidjeti sve starije obavijesti.

Izvor: Macrumors

iPhone 8 akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!