imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Što ti se dogodilo, iPhone 9?


Gdje si? Kako izgledaš? Kada ćeš doći? Puno različitih pitanja, ali nema odgovora. To nije nikakva slučajnost: iPhone 9 vjerojatno nikada neće ni postojati. Evo svi mogući razlozi za to.

Nakon što je tijekom vikenda postalo sigurno da će trenutna serija iPhonea imati imena iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, jučerašnji Keynote je postao još uzbudljiviji. Mnogi su htjeli čuti razloge koje će nam Apple dati o tome zašto su izostavili 7s iz linije, budući da bi to bilo sljedeće nadolazeće ime za uređaj. Mogli smo shvatiti da je Apple izostavio cijelu jednu verziju broja s iPhoneom X (koji smo do sada zvali iPhone 8), jer su predstavili pametni telefon koji će “definirati sljedeće desetljeće telefonske industrije” – zaista ne bi izgledalo dobro kada bismo ovaj uređaj zvali imenom nekakve nadograđene verzije.

Međutim, bez obzira na to koliko smo se nadali vidjeti nešto, predavači su jednostavno zanemarili ovo pitanje, i nisu dali nikakvo objašnjenje zašto su se odlučili za ovu shemu imenovanja. Iako to ,naravno, ne znači da nije postojao koncept iza ove trenutne terminologije. Štoviše, iza toga se vjerojatno nalazila vrlo detaljna marketinška strategija. Kao što svi znamo, Samsung, Appleov najveći suparnik je u međuvremenu, sustigao Apple i trenutno prodaje i reklamira svoje Galaxy S8 i Note 8 uređaje posvuda. 7s ne bi izgledao tako dobro pored tih brojeva. Apple se bojao da bi s time mogli komunicirati korisnicima da Samsungovi uređaji imaju nekakvu vrstu prednosti u usporedbi s novim proizvodima. Što onda možemo napraviti – pretvorimo 7s u 8. Ali što je s ovim X?

Ovo je dio koji je pametniji. Ne samo da je Apple nekako morao izbjeći komunicirati da su njihovi proizvodi slabiji od konkurencije, već su također morali paziti da ne stvore konkurenciju između vlastitih proizvoda. Nisu mogli dopustiti da iPhone X posve nadjača iPhone 8, dok su u isto vrijeme morali naznačiti da je to i dalje vrhunski uređaj koji u potpunosti pada izvan trenutne palete proizvoda.

Riješili su taj problem nazvavši ga X. Iako su to izgovarali kao “deset” na pozornici, a ne kao slovo X, pametno su izbjegli cijeli problem pomoću rimskog broja. Lako je razumjeti da bi trenutna paleta proizvoda izgledala puno gore kada bi iPhone 8, iPhone 9 ili 10 izašli u isto vrijeme. Ipak, Apple je uspio stvoriti cijelu novu dimenziju iznad iPhonea 8, koja u isto vrijeme ne nadjačava iPhone 8. Koza ima dovoljno za jesti, a kupus ostaje netaknut.

Baš kao što je bilo i sa sustavom Windows…

Izvor: The Verge

Jučer se puno toga dogodilo s Appleom. Predstavili su iPhone 8 i 8 Plus modele, iPhone X, Apple TV 4K i treću generaciju Apple Watcha. Pročitajte sve članke kako biste saznali više o svim novim značajkama, i kako biste znali sve o proizvodima koji će biti hit sljedeće godine.

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!