imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Na što treba obratiti pozornost kada prodajete ili kupujete korišteni Apple Watch


Sljedeći problem se lako može pojaviti kada prodajete svoj korišteni Apple Watch: novi vlasnik ne može aktivirati sat. To bi moglo dovesti do nekoliko vrlo neugodnih minuta, koje ćete provesti češkajući se po glavi zbunjeni te se pitati što je pošlo po krivu. Pokazat ćemo vam što trebate napraviti prije nego što kupite ili prodate korišteni Apple Watch, kako se ne biste našli u neugodnoj situaciji.

Vjerojatno su mnogi od nas bili u takvoj istoj situaciji, a da i ne spominjemo koliko to može uništiti uzbuđenje zbog novog Apple proizvoda kada prodavač ili kupac ne znaju što da rade. Trebao bi biti posve prirodan korak da pri prodaji vaših starih Apple proizvoda, bilo da je riječ o iPhoneu, iPadu, Macu ili čak Apple Watchu, proizvod vratite na tvorničke postavke prije nego što ga prodate. Na Apple Watchu to možete učiniti pritiskom na Digital Crown i zatim dodirom na Postavke > Općenito > Ponovo postavljanje; opcija koja se nalazi na izborniku. Uređaj će vas upozoriti da će sve postavke i sadržaj biti izbrisani. Isti postupak radi i na iPhoneu.

Obično nakon toga primite e-mail s informacijama o tome da je vaš uređaj nestao s usluge Find My iPhone, te da aktivacijsko zaključavanje više ne radi na njemu i da je sustav odjavio uređaj s vašeg Apple ID računa. U slučaju Apple Watcha, to se događa samo ako ga uklonite s vašeg iPhonea. To možete učiniti u Watch aplikaciji, dodirom na My Watch karticu, gdje morate dodirnuti “i” koje se nalazi pored imena uređaja, te dodirnite “Unpair Apple Watch” opciju. Kada to napravite i vratite Watch na tvorničke postavke, novi vlasnik će moći aktivirati Watch bez problema.

Nije nikakav problem ni ako čitate ovaj članak prekasno, da tako kažemo: Watch možete ukloniti s iPhonea i s udaljenosti. Prvo, morate povući svoj Apple ID s vašeg Apple Watcha. Idite na postavke na vašem iPhoneu ili iPadu, zatim dodirnite svoje ime i pomaknite se prema dolje. Odaberite Apple Watch i obrišite ga s popisa. Drugo, otvorite Find My iPhone aplikaciju, dodirnite Watch, i zatim dodirnite “i” koje možete pronaći u donjem desnom kutu. Tamo možete odjaviti uređaj dodirom na vaš iCloud ID na dnu, i na taj način, ukidate aktivacijsko zaključavanje.

Isto možete učiniti i na bilo kojem drugom web pregledniku. Otvorite web-stranicu iCloud.com, a zatim se prijavite pomoću svog Apple ID-a, i moći ćete pronaći vaše uređaje pod Postavkama. Obrišite Apple Watch s popisa. Kada to učinite, dodirnite Find My iPhone, prijavite se na vaš iCloud, i pritisnite karticu “All devices”. Potražite Apple Watch, pritisnite “i”, i obrišite ga s popisa. Od tada ne bi trebalo biti problema s pridruživanjem Apple Watcha s iPhoneom koji ima drugi račun.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!