imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Stigla je deseta beta verzija iOS-a 11!


Pet dana prije događaja koji se treba održati 12. rujna i Apple još uvijek naporno radi. Ovaj puta, objavili su još jednu beta verziju, desetu po redu za užitak publike. Najtestiraniji i najuglađeniji iOS u povijesti sustava gotovo je završen.

iOS 11 sadrži mnoštvo novih značajki, uključujući i novog Upravitelja datoteka i Drag & Drop sustave, sučelje za obavljanje više zadataka, prilagodljivi upravljački centar, i Dock namijenjen iPadu. Prethodno smo napisali članak o tome zašto biste trebali pričekati s ažuriranjem vaših uređaja; kada je prva beta verzija izašla, posvetili smo joj nekoliko članaka, a jedan od njih detaljno opisuje kako možete instalirati sada javnu beta verziju iOS-a 11 na vaše iPhone uređaje, a drugi o tome kako se možete vratiti na raniju verziju.

Nikada prije iOS-a 11 nije postojao iOS koji je imao ovoliko beta verzija kao ovaj sustav koji dolazi. Naravno, to djelomično rezultira činjenicom da nema mnogo zaista impresivnih vizualnih promjena u sustavu dok se bližimo predstavljanju, već Apple popravlja nekoliko stvari tu i tamo ‘ispod poklopca’. Isto je i u slučaju ove nove beta verzije: možete jednostavno pretpostaviti na temelju veličine ovog beta ažuriranja da se nije mnogo toga promijenilo u odnosu na prethodnu verziju.

Toliko stvari je ostalo isto da nećemo napraviti popis novih značajku. Rani testeri kažu da je sustav postao nešto brži, iako bi se to lako moglo pripisati “placebo” efektu. Osim toga, naš najdraži leaker Guilherme Rambo je uočio nekoliko promjena u kodu, ali čak i on je rekao da to nije puno. I to je otprilike to.

Što se tiče budućnosti, sljedeće ažuriranje će vrlo vjerojatno biti objavljivanje Golden Master verzije, iako smo već vidjeli trodnevne cikluse beta ažuriranja, pa ne bi bilo iznenađujuće kada bi prije GM-a izašlo još jedno manje ažuriranje.

Kao i obično, deseta javna beta verzija je također dostupna za preuzimanje uz beta verziju za programere.

Zanimljiva stvar za spomenuti: iako nije bilo mnogo uzbudljivih novih značajki, i dalje se dogodilo nekoliko zanimljivih stvari s ovom desetom beta verzijom. Appleova stranica za programere bila je izvan mreže nekoliko sati u vrijeme objavljivanja beta verzije; u međuvremenu, nekoliko programera je primijetilo da je na njihovim profilima prikazana ruska adresa. Programeri su počeli paničariti, budući da je i prije bilo primjera da netko hakira Appleovu web-stranicu za programere i krade podatke – očigledno nisu željeli da se to ponovi. Nova beta verzija je također bila u procesu objavljivanja, stoga je panika bila posve opravdana. Spominjana je i mogućnost da ažuriranje nije objavljeno od strane samog Applea.

Naravno, Apple je došao i sve ih je smirio: to je bio samo bug u programu za upravljanje računima, nije bilo nikakvog hakiranja. Znajući sve to, slobodno instalirajte novo ažuriranje.

Izvor: Macrumors

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!