imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Stigao je prvi modularni koncept Mac Proa


Nismo trebali dugo čekati da netko od vrlo talentiranih grafičkih dizajnera stvori koncept vrhunskog modularnog računala kojeg je Apple nedavno najavio. Konačan rezultat daje uistinu odlične odgovore na pitanja vezana uz mijenjanje dijelova.

Iako je prošlo samo nekoliko tjedana od Appleove najave da će se iduće godine lansirati novi Mac Pro, već se pojavio njegov prvi spektakularni koncept, a to najviše potvrđuje koliko su svi uzbuđeni oko čitave ove svari.

01_first_modular_mac_pro_concept_released

Naglasak je naravno na modularnosti, odnosno zamijeni dijelova u računalu. Upravo ta značajka najviše nedostaje kupcima jer omogućuje da, primjerice, kupite najnoviju video karticu i njome zamijenite staru, odnosno da ne trebate kupovati čitavo novo računalo kako biste unaprijedili hardver. U Appleu su također priznali da – iako krasan – uzak dizajn sadašnjeg Mac Proa otežava razvoj modularnosti, zbog čega već godinama kasne s nadogradnjom.

02_first_modular_mac_pro_concept_released

Računalo prikazano u ovom konceptu negdje je između Mac minija i starog Mac Proa nalik ribežu za sir. O ukusima se ne raspravlja, pa se nekim ljudima novi dizajn možda neće svidjeti u jednakoj mjeri kao postojeći, ali valja priznati da je modularnost ipak važnija stavka. Dizajneri su staviti i nešto nalik Touch Baru na prednju stranu računala, premda nam se čini da to nema baš smisla, a i ne izgleda najljepše.

03_first_modular_mac_pro_concept_released

Međutim, novi monitor izgleda odlično i bilo bi savršeno kada bi Apple nešto slično i realizirao. Stavili su puno ulaza na računalo: s prednje su strane dodali čitač za SD kartice, a sa stražnje strane ulaze za USB-C, običan USB, FireWire i HDMI. Ali najspektakularniji dio koncepta ipak je način mijenjanja pojedinih dijelova. Kreatori su osmislili rješenje koje bi vam omogućilo da u jednom pokretu izokrenete unutarnji dio računala za 45°, te tako dobijete pristup unutrašnjim modulima.

Teško je to opisati riječima, pa pogledajte video koji je napravio dizajnerski tim Curveda:

Izvor: 9to5mac

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.