imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Steve Wozniak: Apple je besmrtan


Suosnivač Applea smatra da je nemoguće zamisliti da ta tvrtka, uz Facebook i Google, više neće postojati 2075. godine. U intervjuu za USA Today, Wozniak je istaknuo da Apple trenutno ima toliko novaca da mogu uložiti u što god požele.

Živimo u veoma neobičnom svijetu. Prije nekoliko desetljeća razne su tvrtke došle i prošle, a svijet oko nas stalno se mijenjao. Danas postoje tvrtke koje čine elitnu grupu dovoljno moćnu da u potpunosti oblikuju naš svijet. Toj grupi pripadaju brojne tvrtke iz Silicijske doline, mjestu na kojem se već godinama stvaraju tehnološki uređaji i usluge koji u velikoj mjeri utječu na živote običnih ljudi.

01_steve_wozniak_thinks_apple_is_immortal

Steve Wozniak dao je ovu smionu izjavu na Comic Conu u Silicijskoj dolini, kao odgovor na pitanje što će biti s čovječanstvom 2075. godine. Suosnivač Applea i bivši prijatelj Stevea Jobsa rekao je da su obojica razmišljala o tom pitanju dok su radili na prvom Appleovom računalu u onoj minijaturnoj garaži. I Wozniak i Jobs vjerovali su da će Apple postojati zauvijek, što i nije nezamislivo ako uzmemo u obzir trenutno financijsko stanje tvrtke.

Apple će još jako dugo postojati, poput IBM-a (osnovanog 1911. godine). Pogledajte Appleove prihode. Mogu uložiti u što god žele. Bilo bi smiješno pomisliti da tvrtke više neće biti 2075. Isto vrijedi za Google i Facebook.

02_steve_wozniak_thinks_apple_is_immortal

Čini se da čak i Steve Wozniak može ostati iznenađen. Bio je i na jednom drugom događaju prije Comic Cona, na kojem se okupila izvorna grupa ljudi koja je radila na računalu Apple I. Kako bi se obilježio taj događaj, u Seattleu je otvorena izložba, a na njoj je Appleov suosnivač imao priliku upoznati svoju konkurenciju – suosnivača Microsofta, Paula Allena. To je bio prvi put da su se ta dva tehnološka velikana osobno upoznala.

Izvor: 9to5mac

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!