imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Statističke aplikacije za sve dijelove života

Statističke aplikacije za sve dijelove života


Postoje dvije vrste ljudi: oni koji vole znati generalno što je više detalja moguće o svojem životu, te vode računa o njima, i oni ljudi koji se uvijek iznenade kada se moraju suočiti s jednim od navedenih detalja. U ovom članku voljeli bismo pomoći ljudima koji pripadaju prvoj kategoriji s nekoliko korisnih aplikacija.

Volite dijagrame, popise i papire? Današnje preporuke aplikacija su definitivno za vas. Odabrali smo dvije aplikacije koje pokrivaju većinu odraslog života: spavanje i putovanje od jedne točke do druge. Jedine stvari koje nedostaju su financije, hrana i piće, ali još nismo pronašli aplikacije za ove dijelove života koje ne zahtijevaju kompromise. Većina ovakvih aplikacija funkcionira tako da korisnik unosi podatke, a nekada nisu pretjerano precizne, pa ih nismo uključili na ovaj popis. Napisali smo već prije članak u kojem smo nabrojali mnoge fitness aplikacije, pa ih nećemo ovdje spominjati.

Life Cycle

Riječ je o sjajnoj statističkoj aplikaciji, koja mjeri koje vrijeme ste proveli na jednom mjestu, odnosno što ste radili tijekom dana. Prema tome, Life Cycle započinje s otprilike 80 sati učenja; ali, nakon toga vas može nagraditi iznenađujuće točnim podacima. Zna u minutu kada ste napustili kuću, kada ste došli na posao (nemojte to pokazati svom šefu), ili koliko ste spavali po noći. Spavanje nije uvijek najtočnije izmjereno, jer ako se probudite tijekom noći i pogledate svoj telefon, aplikacija će možda pomisliti kako ste se probudili. Osim toga, sve je više manje točno.

Statističke aplikacije za sve dijelove života

U početku trebate pomagati aplikaciji. Iako aplikacija može shvatiti radnje u domu, na poslu, spavanje, hodanje i javni prijevoz, ostale lokacije koje posjetite aplikacija mora naučiti, odnosno vi joj u tome morate pomoći. Aplikacija će prikazati lokaciju i vrijeme koje ste proveli tamo, ali morate odabrati naziv mjesta (možete odabrati s popisa) i napisati što ste radili tamo. Nakon toga, kada se vratite, aplikacija prepoznaje mjesto i radnju.

Statističke aplikacije za sve dijelove života

Sve vaše radnje stavljaju se na veliki graf, pa možete jasno vidjeti koliko ste vremena potrošili primjerice na javni prijevoz. Možete vidjeti tjedne, mjesečne i godišnje sažetke ovih dijagrama, te se dobro informirati o svojim navikama. Primjerice, ako ste manje spavali, ali više radili u odnosu na mjesec dana prije, možda je vrijeme za povišicu. Čak ćete imati podatke da podržite svoj zahtjev.

Aplikacija Life Cycle dostupna je za besplatno preuzimanje.

Sleep Cycle

Riječ je o aplikaciji koja mjeri vaše spavanje uz pomoć žiroskopa i brzinomjera na iPhoneu. Pokazuje vam “kvalitetu” vašeg sna na temelju vaših kretnji, broj sati koje ste prospavali, te kako se kreću krugovi sna. Možete namjestiti aplikaciju da vas probudi u periodu kada ste najviše budni tijekom sna, kako biste se probudili svježi i odmorni.

Statističke aplikacije za sve dijelove života

Možete označiti vaš dan prije spavanja , pa možete vidjeti kakva je kvaliteta vašeg sna ako popijete kavu u 22 sata. Takva aplikacija ne može biti točna kao profesionalni uređaj za analizu sna, ali za prosječnog korisnika je dobra. Podatke je moguće vidjeti u Health aplikaciji.

Premium korisnici dobiju još bolju analizu. Možete pratiti kako vaše dnevne aktivnosti ili vrijeme utječu na san; možete pratiti vaš puls ili povezati aplikaciju s Philips Hue lampama, kao i kupiti nove, blaže zvukove alarma.

Statističke aplikacije za sve dijelove života

Aplikacija je besplatna na App Storeu, ali premium funkcije plaćaju se 30 eura godišnje, iako ih možete probati mjesec dana.

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.