imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Vrlo stabilan iOS je na putu, ali će kasniti


Prema Axiosu, Craig Federighi, koji je zadužen za softver, donio je veliku odluku: radije će odgoditi predstavljanje novih funkcija za 2019. godinu te predstaviti stabilne, pouzdane i kvalitetne sustave ove godine.

Moramo priznati da u posljednjih nekoliko mjeseci, Apple nije bio uspješan u pogledu njihovih softvera. Uslijedilo je nekoliko manjih i zatim nekoliko težih problema. Korisnici su mogli vidjeti da nešto nije u redu. Već smo napisali sažeti članak, u kojem smo nagađali gdje su točno skrenuli s puta. Pronalaženje svih razloga je samo prvi korak, moraju nešto i učiniti za promjenu.

Ako su informacije koje Axios i Bloombergov Mark Gurman imaju točne, Apple će to učiniti u 2018. godini. Oni tvrde da je Appleov viši potpredsjednik Softverskog inženjeringa, uvijek vedri Craig Federighi rekao zaposlenicima planove za ovu godinu na početku mjeseca. U planovima je bilo mnoštvo novih smjernica.

Ova serija nesretnih događaja mora završiti. Kako bi to postigli, prebacit će mnoga veća ažuriranja u 2019. godinu, iako su ih prvobitno planirali predstaviti ove godine. A ako u obzir uzmemo i to da nekolicina funkcija koja je najavljena na prošlogodišnjem WWDC-u još uvijek nije stigla, ovo se čini kao vrlo mudra odluka.

Zato će upotrijebiti nedavno oslobođeni kapacitet za razvijanje stabilnog iOS-a i macOS-a.

Ovo su dobre vijesti za sve one koji vole Apple zbog njegove pouzdanosti, a ne novih funkcija. Čini se da će se programeri zaista moći usredotočiti na to. Budući da popis novih značajki koje su prebačene na sljedeću godinu sadrži elemente poput: novog i re-dizajniranog Početnog zaslona i CarPlaya, razvoj drugih izvornih aplikacija – poput aplikacije Mail – i drugih novih rješenja koja su povezana s kamerom. Nemojte se razočarati, jer mnoge nove značajke mogu doći u iOS-u 12.

Oni koji su već pročitali našu seriju o povijesti razvoja iOS-a znaju da ovo nije prva promjena smjera u životu sustava. Zadnji put su to učinili kada je lansiran iOS 9. Iznimno cijenimo i podržavamo te ambicije i moramo se suočiti s činjenicama; solidan temelj je uvijek bolji od tone novih, ali nestabilnih funkcija.

Kada je riječ o prioritetima, promjene će utjecati prvenstveno na iOS, ali ni macOS neće biti izostavljen. Razvoj watchOS-a i tvOS-a će se nastaviti odvijati prema planu.

Izvor: MacRumors 1, 2

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!