imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Vrlo stabilan iOS je na putu, ali će kasniti


Prema Axiosu, Craig Federighi, koji je zadužen za softver, donio je veliku odluku: radije će odgoditi predstavljanje novih funkcija za 2019. godinu te predstaviti stabilne, pouzdane i kvalitetne sustave ove godine.

Moramo priznati da u posljednjih nekoliko mjeseci, Apple nije bio uspješan u pogledu njihovih softvera. Uslijedilo je nekoliko manjih i zatim nekoliko težih problema. Korisnici su mogli vidjeti da nešto nije u redu. Već smo napisali sažeti članak, u kojem smo nagađali gdje su točno skrenuli s puta. Pronalaženje svih razloga je samo prvi korak, moraju nešto i učiniti za promjenu.

Ako su informacije koje Axios i Bloombergov Mark Gurman imaju točne, Apple će to učiniti u 2018. godini. Oni tvrde da je Appleov viši potpredsjednik Softverskog inženjeringa, uvijek vedri Craig Federighi rekao zaposlenicima planove za ovu godinu na početku mjeseca. U planovima je bilo mnoštvo novih smjernica.

Ova serija nesretnih događaja mora završiti. Kako bi to postigli, prebacit će mnoga veća ažuriranja u 2019. godinu, iako su ih prvobitno planirali predstaviti ove godine. A ako u obzir uzmemo i to da nekolicina funkcija koja je najavljena na prošlogodišnjem WWDC-u još uvijek nije stigla, ovo se čini kao vrlo mudra odluka.

Zato će upotrijebiti nedavno oslobođeni kapacitet za razvijanje stabilnog iOS-a i macOS-a.

Ovo su dobre vijesti za sve one koji vole Apple zbog njegove pouzdanosti, a ne novih funkcija. Čini se da će se programeri zaista moći usredotočiti na to. Budući da popis novih značajki koje su prebačene na sljedeću godinu sadrži elemente poput: novog i re-dizajniranog Početnog zaslona i CarPlaya, razvoj drugih izvornih aplikacija – poput aplikacije Mail – i drugih novih rješenja koja su povezana s kamerom. Nemojte se razočarati, jer mnoge nove značajke mogu doći u iOS-u 12.

Oni koji su već pročitali našu seriju o povijesti razvoja iOS-a znaju da ovo nije prva promjena smjera u životu sustava. Zadnji put su to učinili kada je lansiran iOS 9. Iznimno cijenimo i podržavamo te ambicije i moramo se suočiti s činjenicama; solidan temelj je uvijek bolji od tone novih, ali nestabilnih funkcija.

Kada je riječ o prioritetima, promjene će utjecati prvenstveno na iOS, ali ni macOS neće biti izostavljen. Razvoj watchOS-a i tvOS-a će se nastaviti odvijati prema planu.

Izvor: MacRumors 1, 2

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!