imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Split View pregledavanje u Safariju


Krenimo ponovno u smjeru iPada, koji zbog svoje veličine ima puno više dodatnih funkcija u odnosu na manje iOS uređaje. Split view pregledavanje u Safariju je jedna od tih funkcija. Pogledajmo kako to radi!

Za prosječnog korisnika razlika između računala i mobilnih uređaja jednaka je višezadaćnosti. To je riješeno u iOS-u 11, budući da možete podijeliti zaslon i otvoriti dvije različite aplikacije jednu uz drugu. Možete gledati videozapise na YouTubeu i slati e-mailove u isto vrijeme. Ali također možete otvoriti dva različita Safari prozora i uklopiti ih zajedno.

Podršku za Split view imaju iPadi Pro, kao i novi iPad 2018. Njegova upotreba je stvarno jednostavna:

  1. Otvorite Safari
  2. Učitajte dvije stranice u različitim karticama
  3. Kliknite na jednu od kartica
  4. Povucite ju na sredinu zaslona i pustite

Uz ovaj prikaz možete jednostavno pregledavati u zasebnim prozorima i postavljati kartice jednu pored druge. Možete se prebacivati između njih pomoću dodira, a možete povući i ispustiti kartice s jedne na drugu. Možete ih zatvoriti klikom na mali X koji se nalazi u gornjem lijevom kutu ili ih staviti na stranu ako vas više ne zanimaju. U slučaju više otvorenih kartica, to ne utječe na njihov redoslijed.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!