imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Specifikacije, bežično punjenje i Face ID: sve što znamo o iPhoneu X


Veći dio novosti o iPhoneu X procurio je ove subote, i od tada smo saznali neke dodatne tehničke detalje: procesor, RAM, Face ID, bežično punjenje. Pogledajmo što možemo očekivati sutra.

Ovog vikenda imali smo članak o znatnoj količini informacija koja je procurila s iOS-om 11 GM, posljednjom beta verzijom prije službeno objavljene verzije. Ova inačica u osnovi sadrži gotov sustav, uključujući sve ono što Apple nije podijelio s korisnicima tijekom mjeseci provedenih u razvoju: neki segmenti koda se odnose na određene specifikacije, između ostalog. Ako ste uspjeli propustiti ovo, ovdje možete pročitati članak.

Sve od tada je poznato da će A11 procesor imati 6 jezgri i da, baš kao i u slučaju iPhonea 7, one neće raditi istovremeno. 4 jezgre manje izvedbe (Mistral) i 2 jezgre veće izvedbe će biti na dužnosti u iPhoneu X. Steve Troughton Smith nas je također obavijestio da neće biti nikakvih promjena u pogledu RAM-a: iPhone 8 će imati 2GB, dok će iPhone 8 Plus i iPhone X imati po 32GB svaki. iPhone 7 i 7 Plus trenutno imaju isto.

Već smo vidjeli fotografije o dijelu koji će provoditi bežično punjenje. Prethodno spomenuti segment koda to potvrđuje te također sadrži 3D animaciju. Ova će funkcija također biti dio druga dva modela, a ne samo iPhonea X, ali već smo imali detaljniji članak o tome. Druga značajnija promjena odnosi se na Face ID, i možete vidjeti kako će sučelje za prepoznavanje lica izgledati na slici ispod. Heroj koji je dijelio informacije s HomePodovog firmwarea, Rambo podijelio je novu animaciju pokrenutog Face ID-a. Očito, ovo je samo korisničko sučelje: samo će iPhone X znati novu vrstu identifikacije, a Apple će u potpunosti izbaciti Touch ID.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!