Softversko rješenje za problem s Home tipkom

Softversko rješenje za problem s Home tipkom

#Vijesti
2016. 10. 18.
Nova Home tipka na iPhone 7 uređaju dočekana je s miješanim reakcijama. Zamjena mehaničke tipke s nemehaničkom znači kako je uklonjen jedan mehanički dio koji se može potrgati. Unatoč tome, ovakvo rješenje ima svoje mane za neke korisnike. Apple je ovaj puta osigurao rješenje za eventualne probleme koje korisnici mogu imati s novom Home tipkom, barem što se tiče funkcionalnosti.

Korisnik na MacRumors forumu primijetio je kako u slučaju kvara nove Home tipke, iOS 10 nudi softversko rješenje, točnije prikaz tipke se pojavi na Touch zaslonu, a korisnik dobije obavijest “Home tipki je možda potreban servis”.

Softversko rješenje za problem s Home tipkom

U konkretnom slučaju korisnik nije siguran zašto je Home tipka prestala funkcionirati, ali opisao je kako se ovo upozorenje prvi puta pojavilo kada je priključio svoj uređaj na punjač. Nakon upozorenja, korisnik je ugasio i upalio uređaj te je problem nestao u početku, ali se vratio nakon određenog vremena.

Svaki puta kada bih pritisnuo tipku, Haptic engine bi se aktivirao tri do četiri puta. Ponovno sam ugasio i upalio uređaj i sada opet tipka ne radi.

Bit će zanimljivo otkriti zašto je tipka prestala raditi, a pretpostavlja se kako je kvar povezan s Haptic engineom, koji korisnicima daje osjećaj pritiska fizičke tipke.

Softversko rješenje za problem s Home tipkom

 

S druge strane, rješenje koje je Apple ponudio kako bi korisnik još uvijek mogao koristiti uređaj bez Home tipke je vrlo zanimljivo. Postoje glasine prema kojima Apple planira u potpunosti ukloniti Home tipku na iPhone modelu koji izlazi 2017. godine, a tipka na iPhone 7 modelu trebala bi korisnike naviknuti na ovu promjenu. Softversko rješenje za kvar tipke na iPhone 7 uređaju moglo bi predstavljati prototip prave softverske Home “tipke” na kojoj Apple navodno radi.

Bez obzira na glasine, korisnici će biti sretni što je Apple napravio rješenje za slučaj da Home tipka prestane raditi, s obzirom na to da je Home tipka bila veliki problem na prijašnjim iPhone modelima za neke korisnike. Vrijeme će pokazati hoće li nova Home tipka na iPhone 7 modelu biti dugoročno otpornija na kvarove.

Izvor: 9to5mac.com

Komentiraj