imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Snimanje filma na iPhoneu? Da!


Dobitnik Oscara Steven Soderbergh napravio je hrabar korak i snimio svoj film pod nazivom Unsane, koji će biti objavljen sljedeće godine, isključivo na iPhoneima.

Mnoge popularne filmove možemo povezati sa Stevenom Soderberghom. 2001. godine je primio Oscara za najboljeg redatelja za film Traffic, ali je također režirao Oceanovih 11 trilogiju, prvi Magic Mike film i nedavno objavljeni film Logan Lucky.

Njegov sljedeći film pod nazivom Unsane u kina će stići u ožujku sljedeće godine. Iako trailer još uvijek nije objavljen, rekli su da će film uvelike nalikovati provokativnom filmu Get Out koji je izašao ove godine.

Unsane je poseban po još jednoj stvari, osim po izvrsnom režiranju. Cijeli proces snimanja se dogodio isključivo na iPhone uređajima. 80% posla je gotovo, tako da možemo biti sigurni da se snimanje odvijalo ljetos. To isključuje iPhone X, što znači da su vjerojatno koristili iPhone 7 Plus tijekom produkcije.

Iako za sada nema točnih informacija o dužini filma, glumac Jay Pharoah je u intervjuu spomenuo igrani film. Rekao je i kako je produkcija bila puno brža zahvaljujući iPhoneima, te da su mogli snimiti sve sirove snimke u otprilike tjedan dana. Također je dodao: nitko neće moći primijetiti iz krajnjeg proizvoda da je sniman na smartphoneu.

Soderberghov film nije prvi koji je u potpunosti snimljen na iPhoneu. Favorit Sundance Film Festivala 2015. godine, Tangerine, snimljen je na iPhoneu 5s, uz pomoć aplikacije od 8 dolara i anamorfnog objektiva.

Izvor: Apple Insider

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.