imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Službeno je najavljen datum lansiranja HomePoda


Apple je jučer lansirao iOS 11.2.5, koji uključuje podršku za HomePod. Jedino što sada nedostaje je sami HomePod. Ali ne zadugo! Evo službenog datuma lansiranja Appleovog pametnog kućnog zvučnika.

Jučer je bio važan dan za HomePod. Procurilo je mnoštvo informacija, snimaka zaslona i funkcija. Zatim je navečer stiglo iOS 11.2.5 ažuriranje, s podrškom za HomePod. Ali Apple je nadmašio sve to: izdali su službeno priopćenje za javnost o datumu izlaska.

9.veljače.

Čini se da su analitičari bili u pravu, te će uređaj čiji je izlazak bio odgođen ipak stići na tržište u veljači. Barem u odabranim zemljama: SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Da, to su zemlje koje spadaju u tzv. prvi rang. Loše vijesti su da će HomePod stići mnogo kasnije u one zemlje koje Siri ne podržava.

Nije baš utješno, ali ne brinite. Neke ključne funkcije će biti izostavljene u prvom izdanju. Neće imati multi-room podršku i stereo vezu. Prva funkcija omogućava reprodukciju glazbe u više prostorija, dok druga dopušta da se dva uređaja povežu i stvore savršenu visinu tona.

Obje funkcije su dobile oznaku: “Dolazi kasnije ove godine”. Premda ćemo uređaj dobiti s malim kašnjenjem, postoji dobra šansa da dobijemo sve funkcije i potpuno HomePod iskustvo.

U međuvremenu, objavljen je i intervju s Timom Cookom. Appleovog izvršnog direktora pitali su o tome što HomePod čini tako dobrim. Naglasio je dvije stvari: sklad hardvera i softvera te kvalitetu zvuka. To potvrđuje teoriju da Apple uglavnom želi lansirati zvučnik s najboljom mogućom kvalitetom zvuka. Siri i sve druge pametne kućne funkcije nisu najveći prioritet.

Budući da ne razgovaramo toliko sa Siri, ovaj pristup bi mogao značiti vrlo povoljnu situaciju na tržištu za Apple.

Izvori: Apple, Engadget, Macrumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!