imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Službeno je: Apple je popravio problem pregrijavanja MacBooka Pro 2018


Prije nekoliko trenutaka Apple je softverskim ažuriranjem popravio problem pregrijavanja (thermal throttling) MacBooka Pro 2018 zbog kojeg je uređaj imao problema s performansama. Nova verzija macOS-a High Sierra 10.13.6 rješava taj problem.

Zadnjih nekoliko dana imali ste priliku pročitati naše recenzije 13-inčnog i 15-inčnog MacBooka Pro. Tijekom testiranja zaključili smo da su ovi uređaji snažniji od svojih prethodnika, ali da nedostaje ključno poboljšanje performansi koje smo očekivali od 8. generacije Intelovog procesora. Posljednjih tjedana kruže priče o tome da Apple namjerno ograničava performanse svojih uređaja, odnosno da sustav hlađenja nije dobro riješen, a bilo je i glasina da je problem u prekidaču na matičnoj ploči.

Ispostavilo se da ni jedna od tih pretpostavki nije točna – problem je uzrokovan nedostatkom digitalnog ključa firmwarea zbog kojeg je clock speed bio ograničen u slučaju zagrijavanja procesora. Prema službenim informacijama, taj softverski problem prisutan je u svim MacBook Pro 2018 modelima. A Apple je već donio rješenje s novom nadogradnjom macOS-a High Sierra 10.13.6, te se ispričao zbog problema.

S ovom bi nadogradnjom performanse 15-inčnog modela mogla porasti za 70%, dok bi 13-inčni model mogao postići poboljšanje od 50% u odnosu na modele iz 2017.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!