imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Slayaway Camp - horor mozgalica

Slayaway Camp – horor mozgalica


24. kolovoza je 1984. godine. Grupa tinejdžera smatra kako je najbolji način da provedu zadnje dane ljetnih praznika odlazak u ljetni kamp. Priroda, opuštanje, igre, smijeh… Čini se zabavno, zar ne? Sve dok se ne pojavi krvoločni ubojica koji ih sve ubije na licu mjesta.

Teško je napraviti nešto unikatno ovih dana, pogotovo što se tiče igara, jer smo vidjeli praktički sve što smo mogli. Ipak, ne postoji previše horor mozgalica. Slayaway Camp je sjajan primjer ovog žanra, iako je točnije nazvati igru slasher-mozgalicom. Riječ je o poprilično uvrnutoj ideji, ali izvedba je genijalna i duhovita, te možemo reći kako je tvrtka Blue Wizard napravila vrlo svježu igru. (Napomena: njihova web-stranica je nevjerojatna!)

Slayaway Camp - horor mozgalica

Slayaway Camp odaje počast slasher-hororima iz 80-ih. Praktički igrate kroz film, a svaka razina je kao scena iz filma. Vjerojatno nas nakon uspjeha prvog nastavka očekuju brojni nastavci u kojima se radnja odvija prije, poslije i između radnje prvog nastavka, kao i 3D verzija. Možete pogledati i ostala velika imena žanra dok nemilosrdno ubijate nesretne likove u igri.

Slayaway Camp - horor mozgalica

Riječ je o vrlo jednostavnoj mozgalici u kojoj upravljate svojim likom, koji se zove Skullface, od zida do zida (od prepreke do prepreke) u ravnoj liniji. Poanta je u izvedbi i atmosferi, koje su doista sjajne u igri. Cilj je ubiti sve na pojedinim razinama, te nakon toga doći do portala u obliku pentagrama koji se aktivira nakon toga. Krvi ima posvuda, udovi se trgaju, mlazovi krvi i vriskovi prate vaš put, a možete gledati usporenu snimku ubojstava koje ste najbolje izveli.

Slayaway Camp - horor mozgalica

Krećete se u ravnim linijama, a kada dotaknete žrtvu, ubijete ju. Ali, kada stanete pokraj njih, oni pobjegnu u ravnoj liniji do prve prepreke. Morate paziti na ove prepreke, jer vas neke mogu ubiti, a postoje i policajci, koji su na sreću slijepi i glupi. Kako prolazite nivoe, ima sve više raznolikosti i iznenađenja u igri: možete namamiti svoje žrtve pozivima, možete ih ubiti s hladnjacima ili policama, možete ih otjerati u vodu u kojoj aligator obavi vaš posao ili ih možete natjerati u vatru. Skullface nije potpuni psihopat: morate paziti da ne ozlijedite mačke.

Slayaway Camp - horor mozgalica

Također je potrebno paziti na ostale zadatke osim ubijanja: kojim redoslijedom ubijate kampere, ili koliko još koraka imate dok ne dođe SWAT helikopter, što označava kraj vašeg niza ubijanja. Ako slučajno odaberete krivi put, uvijek možete vratiti Skullfacea na prethodnu poziciju, ili možete započeti cijelu scenu ponovno, što je posebno korisno na kasnijim razinama. Igrači koji ne mogu rješiti zagonetku mogu tražiti pomoć u zamjenu za zlato, koje prikupljate kroz razne mini-igre koje se pojavljuju na pojedinim razinama. Zlato također koristite za kupovinu različitih načina ubijanja (motorna pila, kosilica, inkantacije Sumerskih demona) i ubojica.

Slayaway Camp - horor mozgalica

Trenutno je moguće igrati scene (i obrisane scene!) 10 različitih kaseta, što u praksi znači više od 200 nivoa. Pravi šarm igre Slayaway Camp nalazi se u sjajnoj atmosferi, a ne u količini nivoa; developeri su također uspjeli ubaciti puno uvrnutog humora u igru. Glazbu je napravio hair metal bend GNÜ TRUNTION, a činjenica je kako su obavili sjajan posao (glazba je dostupna na Apple Musicu, ali možete poslušati i na ovom videu). Ako vam se sviđa uvrnuti humor, osamdesete, glupi slasher-horor filmovi, onda je ova igra savršena za vas – čak i ako vam se inače ne sviđaju mozgalice. Možete kupiti Mac, Linux i Windows verziju preko Steama (na rasprodaji je do 20. veljače), a postoji i verzija za iOS.

Preuzmite Slayaway Camp s App Storea (iPhone, iPad, 2.99 eura)

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.