imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sky Force Reloaded – poljska energetska bomba


Predstavit ćemo vam igru koja prati provjereni recept. Zamislite sve klišeje koje znate i pripremite se za igru punu akcije.

Od predstavljanja igre Space Invaders 1978., znamo kako je zabavno uništavati sve što napada naš svemirski brod, pritom izbjegavajući neprijateljske napade. Sve kasnije igre od milja znane kao „shoot ’em up“ i „bullet hell“ postale su popularne zbog jednostavnih strategija i akcije koja nam pokreće adrenalin. Jedna od najboljih u tom žanru sigurno je Sky Force Reloaded, djelo poljske ekipe razvojnih programera okupljenih pod imenom Infinite Dreams. Toliko je uspješna da je prilagođena za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Koncept igre nije ništa posebno, ali dat ćemo vam osnovne detalje za slučaj da neki nisu upoznati s ovim žanrom. Svojim se avionom morate se probiti kroz napade neprijatelja te pritom stalno pucati u njih. Ništa teško ili inovativno. Ali Sky Force Reloaded je postao popularan zbog svog modernog dizajna. Postoji 16 osnovnih razina te izazovi koji vas vode u različite svjetove.

Možete se boriti u različitim dobima dana iznad tropskih baza, deponija otpada, tvornica kemijskih oružja i olujnih valova. Teksture okoliša izgledaju odlično, baš kao i vaši neprijatelji. Napada vas vojska aviona, helikoptera i protuzračnih uređaja, a svi ostali predmeti i građevine mogu poslužiti kao prepreke. Autori su posvetili puno pažnje projektilima i eksplozijama oko vas. Neki veći sukobi osvijetle nebo kao na dočeku nove godine. Cijela je igra savršena za konzole pa ne čudi da se može igrati i u tom obliku.

Autori su odlično odradili svoj posao. Osmislili su sustav pun izazova i upotpunili dojam detaljima koji vas stalno potiču da obarate vlastite rekorde. Svaka se razina može prijeći u četiri razine težine, a kada zadovoljite različite kriterije, dobivate značke koje vam otvaraju daljnje razine.

Dakle, nije poanta razbiti sve što vidite, nego to učiniti na profinjen način. Znači, trebate spasiti pilote, ne gubiti HP-e, prikupljati sve zvijezde. Male zvijezde služe vam za razvijanje opreme. Kao dodatak, tu je i kratka priča. Oni koji vole ispunjavati misije mogu se zakleti da će uništiti Scarlett Mantis, koji vam stoji na putu sa svojim megalomanskim razaračem.

Osim toga, i prikupljanje je jako važno. Trebate prikupiti dodatnih 30 kartica, devet uređaja s različitim sposobnostima te jednako toliko ratnih strojeva. U raznim dijelovima igre možete prikupljati posebnu opremu, poput bombi i laserskih zraka, ili pak neprobojnih štitova. Kada sve to povežete, nitko vam neće moći stati na kraj.

Osim odlične grafike i pametnog sustava igre, postoji i jedna mana: naime, igra je besplatna, pa dolazi sa svim problemima poput reklama, velike potrošnje energije i slično. Srećom, Sky Force možete prijeći a da ne kupujete dodatne stvari. Meni je bilo odlično prijeći sve razine i dovršiti sve izazove, i nije mi bilo lako to postići na najtežoj razini. Volim dobre izazove!

Preuzmite Sky Force Reload iz App Storea (iPhone, iPad, besplatno, IAP)

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!