imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Skriveni wallpaperi u Macovima


Apple vam daje mnogo prekrasnih wallpapera u macOS-u. Možete ih pregledavati u Desktop & Screen saver dijelu, ali oni najbolji skriveni su. Međutim, pokazat ćemo vam kako da ih lako pronađete u svom računalu.

Veza između Applea i wallpapera pomalo je komplicirana. Za početak, zadane slike na iOS-u i macOS-u uistinu su zadivljujuće. Osobno nisam nikada tražio neke druge pozadinske slike. S druge strane, nije baš elegantno rješenje dati ekskluzivne wallpapere u nekoliko uređaja, a ne u sve. Ne mogu shvatiti tu logiku.

01_Hidden_wallpapers_in_Macs

Ono što je još manje razumljivo jest činjenica da se mnogo prilično zanimljivih i kvalitetnih slika nalazi skriveno u zakučastim labirintima macOS-ovog sustava datoteka. Iz nekog su razloga izostavljene iz datoteke sa zadanim wallpaperima.

Ja sam izbrojao ukupno 39 fotografija, podijeljenih u četiri datoteke. U prvoj su datoteci prekrasne slike prirode iz National Geographica, a u drugoj možete pronaći slike pejzaža. Potom se možete izgubiti među slikama našeg beskrajno velikog svemira, a na kraju imamo i uzorke skrivene u prirodi. Sve su slike jako zanimljive. Pronaći ćete ih tako da prvo otvorite Spotlight pritiskom na CMD + Space, a potom upišete Default Collections i pritisnete Enter.

02_Hidden_wallpapers_in_Macs

Ako ih želite iskoristiti kao slike zaslona, samo ih zalijepite u datoteku Desktop & Screen saver:

  • Otvorite datoteku Default Collections, odaberite sav sadržaj te ga kopirajte na clipboard.
  • Otvorite Finder te pritisnite CMD + SHIFT + G, te upišite /Library/Desktop Pictures.
  • Ovdje možete pronaći zadane slike probrane za Desktop & Screen saver.
  • Zalijepite kopirani sadržaj, upišite svoju administratorsku lozinku i to je to!
03_Hidden_wallpapers_in_Macs

Sada kada otvarate System Preferences/Desktop & Screen saver/Desktop, možete postaviti jednu od novih slika kao wallpaper. Prateći opisanu metodu, kolekciji možete lako dodati i vlastite slike i tako držati sve wallpapere na jednom mjestu.

Evo naših favorita:

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!