Sjajne grafičke performanse na budućim iPhone uređajima

Sjajne grafičke performanse na budućim iPhone uređajima

#Vijesti
2017. 03. 09.
Tvrtka Imagination Technologies objavila je svoje najnovije pomake u razvoju koji će biti baza za nove grafičke čipove u budućnosti. PowerVR Furian nudi ogroman porast performansa, a idući iPhone uređaji neće biti izostavljeni.

PowerVR Furian poboljšat će grafičke performanse za 70-90%. Ono što je još bolje: uskoro dolazi 4K, kao i AR podrška. Trebat ćemo se malo strpiti, jer će nova serija Series 8XT, koja će sadržavati ove značajke, tek biti najavljena sredinom godine, a vjerojatno će izaći tek iduće godine.

Sjajne grafičke performanse na budućim iPhone uređajima

Trenutna serija Series 7XT je vrlo dobra (to je trenutno u iPhone 7 i iPhone 7 Plus modelima), ali novi grafički akcelerator će omogućiti sjajne performanse. Apple i Imagination Technologies surađuju već duže vrijeme, pa je lako zamislivo da inženjeri obje tvrtke rade zajedno kako bi ostvarili najbolji mogući rezultat.

U zadnjih nekoliko godina, Tim Cook je govorio o mogućnostima AR-a i razvoju ove tehnologije u Apple proizvodima; svaki puta kada spomene ovu temu, vidno je uzbuđen. Vjerojatno jer zna nešto što mi još ne znamo. Ako se glasine o ovogodišnjem iPhoneu ostvare, a to još uvijek ne bude dovoljno nekim korisnicima, možete biti sigurni kako će iPhone s novim Series 8XT čipom raditi stvari koje ne možete ni zamisliti.

Sjajne grafičke performanse na budućim iPhone uređajima

AR postaje sve popularniji, dok 4K postaje jeftiniji u smislu zaslona, pa se čini kako bi korisnici uskoro mogli ove magične funkcije imati u svojim džepovima. To bi označilo jedan veliki uspjeh u brzom porastu industrije informatičke tehnologije.

Izvor: Macrumors

Komentiraj