imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Sitna promjena u iOS-u 11 koja će vas oduševiti


Najnoviji mobilni operativni sustav došao je s gomilom novih značajki. Osim osnovne nadogradnje, pronašli smo još 17 modifikacija različitih veličina o kojima Apple nije pričao. Sada smo otkrili sitnu promjenu, koja je doslovno nevidljiva u odnosu na ostale nadogradnje, ali jako smo je dugo čekali.

Sigurno vam je poznata ona situacija kada gledate video na iPhoneu, pa želite prilagoditi glasnoću, ali onda na ekran iskoči ogroman pokazivač koji prekrije čitavu površinu sadržaja pa pun[VOLUME……..]dite. Nemoguće da vam se to nije dogodilo jer je to već godinama dio sustava. U teoriji nema nikakvog problema, sam pokazivač glasnoće izgleda pristojno i nikome ne smeta kada prekrije osnovnu pozadinu. Ali tijekom videa? Dobro da vas ne strefi herc.

Ali, od sada pa nadalje toga više nema! Jedna od najvažnijih sitnih preinaka kojoj nitko nije posvetio pažnju jest to da je Apple napokon redizajnirao upravljanje glasnoćom, pa sada imamo diskretniju verziju. Sada više neće prekriti trenutak kada vaš omiljeni igrač zabije koš ili kada trebate skočiti u Chameleon Runu. Nema više petljanja i vraćanja unatrag kako biste odgledali scenu kako treba; nema više propalih pokušaja obaranja rekorda – samo lijep i diskretan pokazivač u gornjem desnom uglu. Apple, plačemo od sreće!

Ova je promjena držala elegantnu poziciju na listi korisničkih želja, vrlo blizu Dark Modea i prilagodljivog Control Panela (to smo već dobili). Srećom, neke aplikacije poput YouTubea već su ranije uočile taj problem, pa su kreirale vlastita rješenja, ali sada se radi o sistemskoj promjeni. Točno, novi HUD ne pojavljuje se uvijek u trenutnoj beta verziji, ali sigurno će preuzeti riječ u konačnom iOS-u.

Prije
Prije
Sada
Sada

Sada – u teoriji – više se ni jedan pokazivač neće pojavljivati niti dok slušamo glazbu. To ima smisla jer o pogodnoj glasnoći odlučujemo na temelju sluha, a ne vizualnog prikaza.

Još uvijek kažete da Apple nije inovativan?

Izvor: The Verge

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.