imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Siri zna sve o Svjetskom prvenstvu


Od početka Svjetskog nogometnog prvenstva dijeli nas samo jedan dan. Prilično je neobično što je i Apple zainteresiran za taj događaj – čak su podučili Siri cijelom rasporedu utakmica te imenima članova reprezentacije svake države.

Dobro, nije da je Appleova digitalna pomoćnica ovime postala osobito pametnija, ali poklonjenom konju ne gleda se u zube. Po mom mišljenju, ovakva usluga mogla bi biti vrlo korisna, pogotovo ako Siri zna neke sitnice koje će mi zadržati interes. A s obzirom na to da se radi o događaju koji traje skoro cijeli mjesec i koji će pratiti milijuni ljudi, Siri mora znati sve odgovore.

Naravno, radi se o hrpetini informacija, što Siri i slične tehnologije čini pravim primjercima znanstvene fantastike. Ali Apple nije stao samo na Siri – pripremili su mnogo aplikacija koje će pretvoriti iPhone u pravu enciklopediju o nogometu.

Tako će sljedećih mjesec dana odjeljak Danas u App Storeu biti pun sadržaja vezanog uz Svjetsko nogometno prvenstvo. Na žalost, aplikacije koje će prenositi utakmice nisu dostupne u našoj državi, kao ni američki kanali Apple TV-a. Ali na Apple Musicu možete slušati playlistu nogometnog prvenstva, a tu su i podcasti te drugi pisani sadržaji.

Dakle, ako vas drži nogometna groznica, iskoristite priliku te pratite sav povezan sadržaj u App Storeu, iBooksu i Podcastu.

Izvor: Apple Newsroom

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!