imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Silenz – Ako vam je potrebno malo tišine u uredu


Ako dijelite svoj ured s puno kolega, zvukovi i čavrljanje bi vam lako mogli odvratiti pozornost od vašeg posla. Mnogi slušaju glazbu kako bi to spriječili, no tako mogu propustiti mnoge važne informacije. Rješenje je vrlo jednostavna i nevjerojatna aplikacija, Silenz!

To doista ovisi o vašim navikama, ali ne mogu se usredotočiti na posao ako je okruženje u kojemu se nalazim prepuno zvukova. Netko pravi kavu ili ruča, drugi razgovaraju, vrata se neprestano otvaraju i zatvaraju, klima proizvodi buku – to su svakodnevni zvukovi u uredu, ali mi stvarno mogu odvratiti misli. U toj situaciji, slušalice bi mogle biti praktične kako bi slušanjem glazbe isključili sve zvukove oko nas.

I to je u redu, ali može se dogoditi da na čujete kada netko pokušava razgovarati s vama ili biste mogli primijetiti da vas stalno skidanje i ponovno stavljanje slušalica počinje živcirati nakon nekog vremena. Nezgodna situacija koju je većina nas prihvatila. Ali ne biste ju trebali prihvatiti! Slučajno smo naišli na aplikaciju koja nudi zaista sofisticirano rješenje za ovaj problem.

Silenz za Mac cilja upravo na tu određenu skupinu koja pokušava ostati usredotočena pomoću slušalica. Aplikacija koristi ugrađeni mikrofon vašeg Maca kako bi nadzirala ambijentne zvukove. Vrlo lako ju možete postaviti i odrediti što bi se trebalo dogoditi s glazbom koja svira u slučaju određenih zvukova.

Navedimo primjer kako bismo bolje razumjeli! Radite za vašim stolom, a na vašim ušima su slušalice iz kojih se čuje glasna glazba. U pozadini se može čuti neprestano zujanje računala i klime. Ali ne biste trebali prečuti kolege koji žele razgovarati s vama. Pomoću Silenza možete postaviti ograničenje (u decibelima), a aplikacija bi mogla reagirati drugačije na sve druge poticaje koji su glasniji. Može smanjiti glasnoću ili odmah zaustaviti reprodukciju glazbe.

Drugim riječima, zvukovi iz vašeg okruženja će biti potpuno prekriveni, ali ako vam kolege nešto kažu, glazba će prestati i možete jednostavno komunicirati, bez potrebe za skidanjem slušalica. Ako je razgovor završen, reprodukcija glazbe će se odmah nastaviti. Genijalan izum!

Prema zadanim postavkama, možete odabrati između dva načina rada: ručni i automatski način. Očigledno, drugi način rada je onaj sa stvarnim čarobnim trikom koji radi s različitim unaprijed postavljenim postavkama bez ikakve ručne intervencije. Povrh toga, imate mogućnost čuti sve glasnije zvukove paralelno pomiješane s glazbom.

Stvarno je vrijedno posvetiti malo vremena tome i isprobati sve postavke, budući da one daju suštinu korisničkog iskustva. Ako ograničenje postavite previsoko, glazba nikada neće stati. Ako je niža od potrebnog, onda će se zaustavljati cijelo vrijeme. Trebali biste eksperimentirati kako bi otkrili koje su postavke najprikladnije za vašu okolinu.

A imate dosta mogućnosti između kojih možete birati. Počevši od postotne vrijednosti spuštanja/podizanja glasnoće glazbe i cijelog sustava, vremenskih postavki napada i raspadanja, možete prilagoditi sve moguće parametre prema vašem ukusu. Kao dodatak, Silenz će na kraju isključiti reprodukciju glazbe ako skinete slušalice, zaključate vaše računalo ili imate Skype poziv.

Aplikacija može surađivati s brojnim medijskim playerima, uključujući: iTunes, Spotify, Deezer, VLC i VOX, no njihova upotreba (izuzev iTunesa) dostupna je tek nakon kupnje unutar aplikacije. Možete kupiti svaki pojedini player zasebno ili cijeli paket po sniženoj cijeni. Osnovna cijena Silenza za Mac je 49,99 HRK, potpuno razumna cijena za svu udobnost koju vam ova aplikacija može pružiti.

Sve u svemu, preporučujemo Silenz za sve one koji slušaju glazbu kod kuće ili na poslu i željeli bi ostati posve usredotočeni bez da u isto vrijeme propuste nešto važno.

Preuzmite Silenz s Mac App Storea (macOS, 49.99 HRK, sadrži IAP)

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!