imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sigurnosna kopija sadržaja vašeg Apple Watcha?


Onima koji se tek upoznaju s Apple Watchem, odnos između Watcha i iPhonea mogao bi se činiti pomalo kompliciranim. Imaju onu ‘s tobom ili bez tebe’ vrstu veze. Ali kako sigurnosne kopije rade kada je u pitanju Apple Watch?

Ako već imate Watch, onda znate da ga ne možete aktivirati bez iPhonea te da su oni prilično povezani. Znamo da Apple Watch nije samo obična sportska narukvica koja prikuplja podatke te ih sinkronizira i obrađuje s iPhoneom. To je zasebni mini pametni uređaj koji samostalno radi izračune. Ali gdje i kako pohranjuje svoje podatke i sigurnosne kopije istih?

Sigurnosne kopije Apple Watcha pohranjuju sve osnovne informacije koje bi korisnici iPhonea trebali postaviti samo jednom u životu i te postavke se mogu prizvati vrlo lako na svakom novom uređaju tijekom postavljanja uređaja. Watch Face, postavke WiFi-a, zvukovi i zasloni, haptičke povratne informacije, jezik i vremenska zona, informacije o aplikacijama (npr. jedinice), podatci aplikacije Zdravlje kao i postavke aplikacija.

Apple Watch možete vratiti na tvorničke postavke na njegovom izborniku Postavke, ali bez obzira koliko se trudili, nećete pronaći nikakve opcije za stvaranje sigurnosne kopije. Ključ ove situacije je u tome da iPhone obavlja sav težak posao, a sigurnosna kopija je sinkronizirana na vaš iCloud račun. Ali Apple Watch i iPhone nemaju zasebne sigurnosne kopije, već ih sustav obrađuje zajedno. Dakle, ako želite biti sigurni da su svi podatci spremljeni prije vraćanja na tvorničke postavke, obratite pažnju na sljedeće:

  • Vaš Apple Watch i iPhone trebaju biti upareni i biti blizu jedan drugome.
  • Vaš iPhone bi trebao biti zaključan i povezan s izvorom napajanja i stabilnom WiFi mrežom (u tom stanju može napraviti automatske sigurnosne kopije).
  • Ili možete sami napraviti sigurnosne kopije u Postavkama > iCloud > iCloud sigurnosna kopija.

Napomena: ako odspojite Watch i iPhone (to možete učiniti na Watchu), telefon će izraditi sigurnosnu kopiju vašeg Watcha (ako je u dometu) i izbrisati sve podatke s njega.

To neće spremiti postavke koje smo vam već predstavili, povezane Bluetooth uređaje i popise za reprodukciju na Apple Musicu.

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!