imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Shadowmatic – Igra sjenki


U današnje vrijeme većina video igara temelji se na manje više sličnim principima. S klasičnim se idejama u ovom suvremenom, informatičkom svijetu nitko prije nije ozbiljnije pozabavio. Časni izuzetak je prošlogodišnja igra „Monument Valley“ nastala prema zamisli M.C. Eschera, točnije na tim idejama je zaživjela trenutno jedna od boljih logičkih video igara. Moguće je da će ove godine tu ulogu preuzeti „Shadowmatic“.

Prije nije zabilježena niti jedna slično koncipirana video igra koja će sjene različitih dijelova na zidu slagati u logične elemente, različite predmete, oblike. Poput puzzle-i. Teško objašnjivo, no sve je puno jednostavnije nakon što pogledate kratki video koji slijedi.

No to nije sve. Igricu prati relaksirajuća, gotovo hipnotizirajuća glazba koja nadopunjuje užitak opuštenog igranja – slaganja oblika. Igra ima nekoliko nivoa u 9 različitih „soba“ u kojima se slažu oblici.

shadowmatic_screenshot_2

Početni nivoi su jednostavniji i tu se dobivaju pojedinačni elementi koji se rotacijom pretvaraju u poznati oblik. Daljnji nivoi su kompliciraniji jer treba međusobno posložiti dva ili tri oblika, što pomoću sjena nije tako jednostavno. Pomoć možete kupiti s bodovima koje ste skupili tijekom igranja. I pomoć ima nekoliko faza. U prve dvije vam opisuju oblik koji trebate dobiti, u trećoj vam decidirano kažu što je potrebno učiniti. Četvrta pomoć će vam odati siluetu traženog predmeta (oblika). Tijekom igranja pojavljuju se svijetleće točkice. Što ih je više, to ste bliže rješenju.

shadowmatic_screenshot_1

Osim glasova i glazbe, ovu igru krasi i lijepa grafika. „ Shadowmatic“ za iOS je optimizirana za sve iOS modele zasebno (počevši od iPhone 3GS prema novijim modelima), ali će vam najbolje iskustvo igranja pružiti noviji uređaji: iPhone 6 i iPhone 6 Plus, iPad mini 2 i 3, iPad Air i Air 2.

shadowmatic_screenshot_5

„Shadowmatic“ je nastao u TRIADA Studio, poznatom grafičkom i animacijskom studiju s više od 20 godina iskustva u industriji, i kojemu je ovo prvi projekt koji spaja njihovo ogromno iskustvo s grafikom i njihov eksperimentalni in-house 3D engine. U posljednjih nekoliko dana, „Shadowmatic“ se nalazi na vrhu top ljestvice najprodavanijih aplikacija. Iskreno, ne bi začudilo da ova video igra zasluženo donese svojim tvorcima „Apple Design Award“.

„Shadowmatic“ možete preuzeti putem iTunes App Store-a (univerzalna, 3,74$).

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!