imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Šest novih reklama za iPhone

Šest novih reklama za iPhone


Apple se ne zaustavlja s reklamiranjem iPhone 7 uređaja: upravo su izdali novih šest videa u kojim hvale mogućnosti kamere na iPhone 7 Plus modelu. One Night – Shot on iPhone 7 serijal se nastavlja, a došle su i nove smiješne reklame za Portrait mod.

Apple iskorištava već prije stvorene reklame s tolikom kreativnošću, da bi trebali predavati u školama. Već prije su pokrenuli kampanju naziva One Night, kojoj je osnovna ideja bila pokazati kako kamera iPhone 7 Plus modela može dati dobre rezultate i u uvjetima slabijeg osvijetljenja, pa su poslali nekolicinu talentiranih fotografa na ulice diljem svijeta, a dali su im samo iPhone u ruke.

Najbolje fotografije snimljene na ovaj način završile su na plakatima i drugim reklamnim prostorima u 25 zemalja, te su na taj način pokazale mogućnosti kamere koja se nalazi u novim iPhone uređajima. Nekoliko dana nakon izlaska ovih fotografija, Apple je podijelio video dugačak jednu minutu, koji su nazvali One Night – Shot on iPhone, u kojem su prikazali fotografije koje su snimili fotografi, uz pozadinsku glazbu.

Sada su praktički drugačije uredili isti video, iako vidimo nekoliko novih kadrova. Ideja je ovaj puta bila napraviti više videa duljine od 16 sekundi, svaki po temi pojedinog grada. Trenutno nam pokazuju život u Johannesburgu, New Yorku, Shanghaiju i Tokyju. Ali, fotografi su bili u 15 gradova na 6 kontinenata, pa možemo očekivati još videa s drugih lokacija.

Naš najdraži video je onaj iz Shangaija, ali ostali su također spektakularni. Jedina stvar koja je malo smanjila dojam je što smo zaustavili video na krivom mjestu i vidjeli jedan mali detalj. Svi znamo kako se fotografije popravljaju nakon što su snimljene, te nema ništa loše u tome. Istu stvar napravili su s fotografijama u videu, a to ne umanjuje mogućnosti i vrijednost kamere na iPhoneu. Ali, jedan mali detalj mogao bi dovesti u pitanje autentičnost kampanje:

Šest novih reklama za iPhone

Tako je. Prema ovome, samo nekoliko fotografija snimljeno je iPhone 7 Plus kamerom, a koristili su i druge uređaje i aplikacije za ovu kampanju. To možemo shvatiti na više načina. Nekoliko može značiti sve između 2 i beskonačno mnogo, drugi uređaji mogu značiti selfie-stick ili DSLR kameru vrijednu milijun dolara, a druge aplikacije mogu značiti i Photoshop.

Situacija nije u potpunosti jasna, ali mi se nadamo kako je većina fotografija koje smo do sada vidjeli snimljena iPhone 7 Plus uređajem, jer smo se uvjerili na Billboardovoj naslovnici kako ova kamera može dati sjajne rezultate.

Šest novih reklama za iPhone

Spomenuli smo i dvije reklame za Portrait mod, a ideja reklama je reći kako će svi portreti biti bolji ako ih snimite u ovom modu, što je vrlo logično. Djedov vic postaje legendarna anegdota, dok prljava uličica postaje simpatična sporedna ulica. Sjajno.

Izvor: 9to5mac

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!