imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Savjet za iPad: i ovako možete koristiti Silent Switch


Svi znaju za čuvenu tipku za kontrolu glasnoće (Ring/Silent Switch) na iPhoneu. S tom tipkom možete isključiti sve zvukove, a imaju je i stariji iPadi. Međutim, postoji još jedan način da se koristi, a za koji možda niste znali.

Tipka za kontrolu glasnoće imala je različite funkcije na prvom iPadu. Izvorno se koristila za zaključavanje rotacije na iOS-u 4; u kasnijoj nadogradnji, Apple je omogućio korisnicima da odaberu za što je žele koristiti. Potom je njezina primarna funkcija postala jednaka kao na iPhoneu. To sustav zna po zadanim postavkama.

Međutim, ta opcija i dalje postoji na iPadima s tom tipkom. Odite na Settings > General, te potražite opciju „Use Side Switch To“. Ovdje možete odabrati između „Lock Rotation“ i „Mute“. Ovaj trik funkcionira samo na iPadima jer te postavke nema na iPhoneima.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!