imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sat koji je nosio Steve Jobs ponovno u prodaji

Sat koji je nosio Steve Jobs ponovno u prodaji


Tvrtka Seiko odlučila je ponovno u ponudu pustiti model iz Seiko Chariot serije, koji je nosio bivši CEO Applea, Steve Jobs.

Vjerojatno je većini čitatelja poznata fotografija u nastavku teksta, na kojoj Steve Jobs sjedi prekriženih nogu u svom domu u Woodsideu u saveznoj državi Kaliforniji, te je naslonjen na prvi Macintosh. Ako ste pažljivo pogledali fotografiju, mogli ste primijetiti sat na njegovoj lijevoj ruci, koji se nazire ispod maijce. Ne, nije riječ o ranom prototipu Apple Watcha, nego o Seiko Chariot satu.

Sat koji je nosio Steve Jobs ponovno u prodaji

Jobs je bio poznat po tome što je volio jednostavnost, pa ne čudi što je odabrao ovakav minimalistički dizajn. Fanovi koji vole skupljati stvari koje su povezane s njihovom najdražom tvrtkom nisu imali sreće, jer je japanski proizvođač prestao proizvoditi ovaj model sata. Model koji je posjedovao Steve Jobs ima astronomsku cijenu. Prodan je prošle godine u veljači na aukciji za nevjerojatnih 39 tisuća eura.

Sat koji je nosio Steve Jobs ponovno u prodaji
Sat koji je na Jobsovom zapešću na fotografiji

Možete prestati štediti za iduću aukciju, jer je Seiko najavio kako će vratiti ovaj model u ponudu, za relativno prihvatljivu cijenu. Sat će biti dostupan u dvije veličine, od 33 mm i 37.5 mm, a dostupan će biti s crnim ili bijelim kazaljkama. Remen će biti izrađen od teleće kože u oba slučaja. Sat bi trebao biti dostupan od 10. ožujka, a cijena bi mu trebala biti oko 170 eura.

Sat koji je nosio Steve Jobs ponovno u prodaji
Novi model

Jedina prepreka je što vam osim novaca za sat treba i novac za kartu do Japana, jer će biti dostupan samo u toj zemlji. Seiko je ostvario suradnju s tvrtkom Nano Universe, modnim dizajnerima iz Tokyja, kako bi vratili ovaj sat u ponudu. Nadamo se kako će s vremenom ponuditi ovaj model i izvan Japana.

Ako se ne možete natjerati da kupite ovaj sat, za dodatnu motivaciju možete pročitati što je fotograf Norman Seeff izjavio o fotografiji koju je snimio 1984. godine:

Samo smo sjedili, pričali o kreativnosti i svakodnevnom životu u njegovoj dnevnoj sobi. Počeli smo intimnije razgovarati, a zatim je otišao iz sobe, vratio se i napravio tu pozu. Spontano je sjeo s Macintoshom u svojem krilu.

Snimio sam fotografiju iz prvog pokušaja. Snimio sam još nekoliko fotografija, čak je napravio nekoliko joga poza – podignuo je nogu i stavio ju iznad ramena – a osjećao sam se kao da se samo družimo, pričamo i uživamo. Nije bilo nekakvog određenog koncepta – bilo je potpuno spontano, a nikada ne bismo mislili da će ta fotografija biti na naslovnici časopisa.

Izvor: 9to5mac

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.