imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Samsung više nije jedini Appleov dobavljač OLED-a


Čini se da je Apple potpisao ugovor s još jednim dobavljačem OLED-a te tako prestao biti ovisan isključivo o Samsungu.

Premda smo još lani pisali kako je Samsungov monopol nad OLED-om stvar prošlosti, te da se Apple obratio korejskom LG-ju za dodatne zaslone, nitko nije znao da će se raditi o dva do četiri milijuna zaslona. Istina, radi se o maloj brojci za Apple, ali obje će tvrtke dati sve od sebe da se ta zaliha poveća.

„Appleu je ključno osigurati drugog dobavljača za OLED zaslone, jer će to omogućiti tvrtki da smanji svoju ovisnost o Samsungu, koji je trenutno jedini dobavljač“, rekao je Jerry Kang, viši analitičar IHS Markita, za Bloomberg. „Istovremeno, time će se potaknuti široka primjena OLED zaslona. Veći broj dobavljača znači i povećanu proizvodnju, te, posljedično, i niže cijene“, dodao je.

Modeli iPhonea koji će imati OLED zaslone proizvedene u LG-u trebali bi biti lansirani krajem godine. S obzirom na to da će Apple ove godine proširiti svoju liniju proizvoda s dva do tri nova modela, broj narudžbi stalno raste. Međutim, Apple je nedavno zatražio od Samsunga da smanji cijenu zaslona za 9%. Suradnja s drugim dobavljačem pomoći će ekipi iz Cupertina da ostvare te želje.

Izvor: Cult of Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!