Samsung povlači Galaxy Note 7 iz prodaje

Samsung povlači Galaxy Note 7 iz prodaje

#Vijesti
2016. 10. 11.
Samsung je jučer objavio kako će službeno zatražiti od svojih globalnih partnera prestanak prodaje i zamjena uređaja Galaxy Note 7, dok nastavljaju svoju istragu o problemima koje korisnici javljaju za zamjenske uređaje.

U posljednjih nekoliko tjedana, pojavile su se žalbe korisnika na zamjenske Samsung Galaxy Note 7 uređaje, za koje je Samsung garantirao da su sigurni, jer koriste baterije koje nisu podložne pregrijavanju. Unatoč tome, korisnicima su se uređaji zapalili.

Prošle srijede, let iz Lousvillea u Baltimore je evakuiran jer se jedan uređaj započeo dimiti, a ove subote je trinaestogodišnja djevojčica zadobila opekline, dok je korisnik iz Kentuckyja udisao dim jer se njegov uređaj zapalio dok je spavao. Osim navedenih korisnika, još su se javljali korisnici iz Virginije i Teksasa, kao i Taiwana i Južne Koreje.

Do jučer su sve veće mobilne mreže u SAD-u najavile prestanak prodaje zamjenskih Galaxy Note 7 uređaja, a nakon ove objave prestat će prodaja u cijelom svijetu.

Samsung povlači Galaxy Note 7 iz prodaje

Samsung je savjetovao sve svoje korisnike Galaxy Note 7 da odmah ugase uređaje i prestanu ih koristiti, bez obzira je li riječ o originalnom modelu ili o zamjenskom.

Radimo sa svim relevantim institucijama kako bismo istražili nedavno navedene probleme s Galaxy Note 7 uređajima. Sigurnost korisnika je naš najveći prioritet, pa ćemo zbog toga zatražiti sve prodavače i partnere da zaustave prodaju i zamjenu Galaxy Note 7 uređaja dok traje istraga. – Samsung

Samsung je obećao kako radi na promjeni rasporeda proizvodnje Galaxy Note 7 uređaja kako bi poduzeo dodatne mjere koje bi osigurali kvalitetu i sigurnost uređaja, a više informacija imat ćemo za mjesec dana.

Izvor: macrumors.com

Komentiraj