imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Safari i dalje drži elitni položaj na tržištu mobilnih internetskih preglednika


U jednom je istraživanju isplivao prilično zanimljiv detalj: Safari predvodi utrku mobilnih internetskih preglednika u SAD-u. Međutim, i Facebookov ugrađeni preglednik također bilježi porast popularnosti.

Vjerojatno pretpostavljate da su korisnici odani svojim računalnim preglednicima, pa da istu uslugu upotrebljavaju i na mobitelima. Tako je Chrome i dalje najpopularniji, pa i među Appleovim korisnicima, bez obzira na ljubav prema ekosustavu.

Međutim, tri različita istraživanja otkrila su da je Safari vodeći preglednik u SAD-u, što zvuči nelogično u svjetlu prethodno spomenutih informacija. Ali ako uzmete u obzir činjenicu da više od polovice američkih korisnika ima iPhonea, stvari počinju imati smisla.

Mixpanel je izračunao da tržišni udio iOS-a iznosi 65,5%, a Androida tek 34,5%. U usporedbi dominacije mobilnih preglednika Safari je na čelu s 58,4%, a slijedi ga Chrome s 33,3%. S obzirom na to da te brojke ne odgovaraju postocima vezanima uz dominaciju platformi, može se zaključiti da postoje i druge preferirane opcije, poput Facebookovog preglednika.

Prema drugom istraživanju, Safari vodi tek za nekoliko postotaka, pa sve ove informacije treba prihvatiti s dozom skepse. Ipak, jedno je sigurno – na mobilnim su uređajima zadane aplikacije i dalje popularnije od opcija trećih strana.

Što vi preferirate?

Izvor: Apple Insider

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!