imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sada možete zaključati WhatsApp s biometrijskom autentifikacijom


Zahvaljujući najnovijem ažuriranju aplikacije, moći ćete čitati razgovore samo s Face ID-em ili Touch ID-em; naravno, ako to želite.

Među Facebookovim uslugama čavrljanja (Facebook Messenger, Instagram poruke, WhatsApp), WhatsApp je bez sumnje najsigurniji, budući da se poruke šalju s end-to-end enkripcijom, tako da ih samo pošiljatelj i primatelj mogu pročitati. Sada, s najnovijim ažuriranjem, aplikacija dodatno povećava sigurnost.

Od sada, korisnici mogu zaključati aplikaciju s biometrijskom autentifikacijom. U praksi, to znači da ako uključite ovu funkciju, aplikaciju možete otvoriti samo uz pomoć Face ID-a ili Touch ID-a, čak i ako je vaš telefon otključan.

Sve što trebate učiniti je ažurirati aplikaciju putem App Storea na 2.19.20 verziju, zatim otići na Postavke i uključiti ovu opciju u izborniku Račun/Privatnost. Važno je napomenuti da čak i ako uključite ovu opciju, novopristigle poruke se i dalje mogu pročitati na zaključnom zaslonu. Kako bi to spriječili, idite na Postavke > Obavijesti > Pokaži pretpregled i promijenite zadanu postavku.

Također je zanimljiva i činjenica da je zbog ovih sigurnosnih funkcija aplikacije WhatsApp upitno kako će Facebook uspjeti spojiti svoje chat usluge u jednu platformu, budući da ostale nemaju tako cool značajke kao što ima WhatsApp.

Izvor: 9to5Mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!