imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Rush Rally 2: Drift oko svijeta


U našem trenutnom testu, želimo vam pokazati igru koja sa svojim omjerom cijene i kvalitete iskače od ostalih. Igra s automobilima s mnoštvom sadržaja, bez in-app kupovine i promocija za malu cijenu? To je Rush Rally 2.

Automobilske utrke kao žanr je jedan od onih stilova koji su se mogli prilagoditi zaslonu osjetljivom na dodir s podnošljivim kompromisima. Pomislite samo na GRID Autosport koji je već predstavljen u iMagazinu, s kojim su kreatori podigli multiplatform ime na iOS-u i Androidu. Pa da, ali trenutno se nudi po prilično visokoj cijeni. Što bi trebali učiniti svi oni koji bi željeli uživati u virtualnim utrkama, ali po nižoj cijeni? Predstavljamo im Rush Rally 2.

Igra objavljena 2016 košta 16.99 HRK, a sadržaj koji vam nudi zauzvrat je neprocjenjiv. Sve u svemu, igra nudi 4 načina igranja, te mogućnost multiplayer igranja na više od 72 trkališta s 10 automobila.

Dvije glavne atrakcije Rush Rally 2 su prvenstvo, tijekom kojega možete driftati kroz svih 8 država, počevši od Finske i njenih brda, kroz španjolske zavoje pa sve do Kanade i njenih ledenih planina. Sve u svemu, morate završiti etape s različitim vremenskim uvjetima, u različito doba dana. Sve od navedenog jednostavno čini igru dobrom, ali cool stvarima nije kraj.

Osim prvenstva, imate i tri rallycross turnira. U njima morate pobijediti vaše suparnike u zatvorenim stazama i utrkama koje se odvijaju u tri runde. Ipak, morate biti oprezni jer zahvaljujući realističnim modelima lomljave, jedan loš potez je dovoljan i vaš automobil neće funkcionirati tako dobro kao prije.

Za one kojima bi natjecanja mogla dosaditi, postoje izazovi u obliku Skill Games koji bi mogli pružiti užitak. U njima korisnici moraju prijeći različite razine unutar mreže od 6 različitih mini utrka. Na primjer, u jednoj od njih morate izbjeći rakete, u drugoj lovite zlatne medalje ili pak jurite vratolomnom brzinom niz stazu punu loptica.

Kada je riječ o jednostavnosti, možete pronaći i nekoliko malih šala u Rush Rally 2. Naime, službene licence su izostavljene iz igre, tako da na automobilima možete pronaći natpise poput So-Pro (Sparco), ili Castor (Castrol). Njihova grafika je varljiva, na primjer, tek sam u drugoj utrci primijetio da nešto nije u redu s lakom na Lanciji. Međutim, najbolja je ploča s rezultatima, gdje se možete natjecati s ikonama kao što su Ben Klock (Ken Block) i Colin McRay (McRae).

Ponuda vozila je prilično raznolika. Zbog nedostatka licence, nazivi nisu navedeni, ali prilično sam siguran da će svi prepoznati Audi Quattro, Ford Focus ili Nissan Skyline.

Možete promijeniti boju automobila prije utrke ili igrati sa zadanom. Između ostalog, možete iskusiti igranje s varijablama kao što su tvrdoća opruga, čistina tla ili postavljanje kočnica. Kao što možete vidjeti, igra je puna sadržaja, ali to ne bi vrijedilo ništa da iskustvo vožnje nije u redu, ali srećom upravljanje je odlično.

Stoga je dan izbor, postoje tri različite alternative: virtualni upravljač, pomicanje zaslona i tipke koje se mogu konfigurirati. U slučaju da vam to nije dovoljno, igra također ima podršku za Mfi upravljač. Srećom, automobili su više od samo različitih kutija kada se radi o izgledu, te se jedan po jedan, ponašaju drugačije na cesti. Modeli s pogonom na sva četiri kotača se odlično drže ceste, drugi mogu savršeno pomicati stražnju stranu. Moguće je uočiti razlike između ceste od asfalta, kamenčića ili ceste prekrivene snijegom.

Moramo spomenuti grafiku, iako u eri Asphalta 9 ona nije dovoljna da nas potpuno impresionira, ali je prilično dobra. Razine sa zalaskom sunca su prelijepe, kiša također stvara atmosferu, a padine prekrivene snijegom također izgledaju spektakularno. Uz to, sve to možete gledati sa šest različitih stajališta, što je velika rijetkost u mobilnim igrama. Programer je kreirao igru koja radi ono što bi trebala na energetski učinkovit način. Tijekom testiranja, moj uređaj se nije zagrijao, a i razina energije je također bila uredu.

Što se tiče igara po nižim cijenama, vrlo je česta pojava da nešto nije u redu sa sadržajem ili iskustvom igranja (da, na tebe mislim, Driving Zone 2!). Ipak, Rush Rally 2 je jeftina igra, ali i dalje obećava puno. Kao negativan faktor, naveo bih jednostavnu grafiku i traku koja mjeri vrijeme, a ponekad nestane ispod otoka sa senzorima. Oni koji i dalje oklijevaju bi trebali pričekati, jer je igra često na popustu.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!