imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Rukovanje kupovinom unutar aplikacije


Preuzeli ste besplatnu aplikaciju? Moguće je da programeri ne upotrebljavaju kupnje unutar aplikacije. Na ove transakcije se primjenjuju svi isti zakon kao i na obične aplikacije. Pogledajmo što vam je činiti ako je plaćena dodatna usluga otišla u vjetar i željeli biste poništiti kupnju.

Većina aplikacija nudi kupnju unutar aplikacije. Bez obzira da li je riječ o besplatnoj ili plaćenoj aplikaciji, neke dodatne funkcije se mogu primijeniti kao kupnja unutar aplikacije. One su sada prikazane i navedene u App Storeu, na vrlo transparentnom i točnom popisu.

Postoje dvije različite vrste kupnje unutar aplikacije. Jedna je nadogradnja s osnovne na pro verziju, a druga je kada kupujete dodatke poput virtualnog novca. Njima upravlja razvojni programer aplikacije, pa biste najprije trebali kontaktirati njih ako imate bilo kakvih problema s poništavanjem kupnje.

Za kupovinu dodatnih funkcija, uvijek ćete pronaći posvećeni izbornik u aplikaciji. Ako ih ne možete kontaktirati putem izbornika, onda potražite aplikaciju u Postavkama i tamo pregledajte postavke aplikacije. Treća opcija je provjeriti trgovinu unutar igre koja nudi dodatne funkcije, tamo biste trebali pronaći pomoćni izbornik.

Tamo možete kontaktirati programere ili bi njihov kontakt trebao biti naveden u odjeljku Podrška na informativnoj kartici u App Storeu. U odabranoj aplikaciji, maleni upitnik označava ovaj izbornik u odjeljku Recenzije. U Mac App Storeu imate istu opciju, baš kao i na Apple TV-u. Također je uključen i cijeli URL razvojnog programera.

Ako ne možete riješiti svoj spor s programerima, možete se obratiti Appleu uz pomoć ovog obrasca za prijavu problema. Za kupnje unutar aplikacije se primjenjuju ista pravila kao i za obične plaćene aplikacije na App Storeu. Apple će vam poslati vaš račun, a od kupnje možete odustati u roku od 14 dana. Ovdje možete pronaći cijeli postupak.

iPhone XS zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!