imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Retro koncept iPhonea 8


Ima li boljeg načina da se dostojno obilježi deseti rođendan iPhonea, nego lansiranjem novog mobitela starog dizajna, ali najnaprednije tehnologije? Martin Hajek realizirao je ovu ideju kroz slike, odajući počast tradiciji na Appleov način.

Mnogi smatraju da je prvi iPhone, popularno nazvan iPhone 2G, najljepši pametni telefon koji je Apple dizajnirao. Nitko ne može poreći da je taj mobitel bio potpuno drugačiji od svih dotadašnjih mobitela i zato je njegov izgled svima zauvijek ostao urezan u pamćenje. To se dogodilo prije deset godina, pa nas ne treba čuditi što pola svijeta očekuje da će Apple otkriti nešto spektakularno ove godine.

01_retro_iphone8_concept

Jako se puno pisalo o mogućim značajkama sljedećeg iPhonea – primjerice o edgeless dizajnu, skrivenoj tipki Home i bežičnom punjenju – pa nitko neće biti iznenađen ako se u rujnu te pretpostavke pokažu istinitima. Međutim, što ako sve te tehnički napredne značajke budu umotane u omot originalnog, prvog iPhonea? Sudeći po fotografijama Martina Hajeka, konačan bi proizvod stvarno bio fora.

02_retro_iphone8_concept

Martin Hajek, umjetnik 3D vizualizacije, napravio je brojna odlična djela koja su se često koristila u Appleovim ilustracijama. Prilično je precizno (skoro pa u piksel) zamislio izgled dodirne trake, a njegove su nam slike pomogle zamisliti kako će iPhone izgledati bez ulaza za slušalice. Vizualizacija o kojoj sada pričamo napravljena je toliko kvalitetno da nam se isprva čini da se radi o pravim, stvarnim proizvodima.

Već je postalo moderno da tvrtke pokušavaju učiniti inače dosadnu stražnju stranu mobitela malo zanimljivijom: samo se sjetite Googleovog Pixela. Lako možemo zamisliti kako se i Apple pridružuje ovom trendu, pogotovo zato što svi očekuju da će novi mobitel imati potpuno novi dizajn.

Iznenađujuće je kako bi deset godina star dizajn dobro funkcionirao u današnje vrijeme…

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!