imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Replika Apple Parka u mjerilu 1:1 izgrađena u Minecraftu


Trebale su proći godine da izgradnja Apple Parka dođe do sadašnje faze. A i Alexu Westerlundu trebalo je jednako toliko vremena da napravi realističnu kopiju Parka u Minecraftu. Radi se o jednom od najdetaljnijih videa Apple Parka do sada!

Sigurno su svi čuli za igru Minecraft, u kojoj možete stvoriti što god poželite od kvadratnih oblika, a mogućnosti su beskonačne i ovise samo o vašoj kreativnosti. Ljudi su stvarali zbilja impresivne građevine, a u Minecraftu postoji i replika gotovo svih poznatih i atraktivnih arhitektonskih zdanja. Pa zašto bi Apple Park bio iznimka?

Dok čekamo da se Apple Park izgradi do kraja, entuzijastični igrač Alex Westerlund odlučio je rekreirati cijeli kampus kockicu po kockicu. Sve je počelo kao hobi, ali Westerlund vjerojatno nije bio svjestan o koliko se velikom projektu radi: radio je na njemu mjesecima i s vremenom mu počeo posvećivati puno radno vrijeme. Uložio je čak 413 sati rada kako bi dovršio svoje kapitalno djelo. Rezultati govore sami za sebe – čak ni snimke drona nisu toliko precizne i detaljne poput ovog 3D modela koji nam omogućuje da čak i uđemo u zgradu.

01_apple_park_minecraft_replica_created

Westerlund je rekao da mu je najveći izazov bio izgraditi glavnu zgradu kružnog oblika jer mu igra dopušta korištenje samo kvadratnih oblika. Trebao je razmišljati u divovskim razmjerima kako bi uspio stvoriti oblik koji najviše nalikuje krugu. Konačan je rezultat gotovo savršeno precizan, jer je Westerlund radio sa stvarnim nacrtima građevine. Štoviše, koristio je i topografske karte Cupertina kako bi realizirao svoju viziju. U objavljenom videu vide se svi važni dijelovi kampusa: fitnes centar, tuneli, čak i Kazalište Steve Jobsa.

Kao svoj skromni doprinos Apple, predstavljam Apple Park! Nakon 413 sati rada, započetog u prosincu 2015., evo rezultata. Sve je počelo kao jednostavan projekt, nešto što mogu raditi dok visim na Minecraftu, ali polako se pretvorilo u projekt kojem sam posvetio sve svoje vrijeme, te čak više od 166 sati samo tijekom posljednjeg mjeseca rada.

Na sve me potaknula moja ljubav prema dizajniranju te luda ideja da izgradim najobliji kampus na svijetu u video igri koja se bazira na kockama.

  • Radio se o replici u omjeru 1:1.
  • Sve je napravljeno ručno (bez modula).
  • Precizno je i na razini terena, jer se temelji na topografskim kartama Cupertina i službenim krajobraznim nacrtima.
  • Svako brdašce, puteljak i voćnjak točno odgovaraju planovima gradnje, sve do smještaja svakog ručno izrađenog stabla trešnje.
  • Svi prostori u potpunosti su uređeni i opremljeni (s izuzetkom poslovnih prostora).

Bez daljnjeg odugovlačenja, evo nevjerojatnog videa Alexa Westerlunda:

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!