imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Rebel Inc. – Strategija u najboljem izdanju


Britanski tim Ndemic Creations ušao je na tržište 2012. sa svojom još uvijek popularnom Plague Inc. igrom. Nakon igre koja simulira širenje smrtonosnih pandemijskih virusa, sada su predstavili još jednu stratešku igru koja vas vodi na područje politike.

Iako bi iOS bio savršena platforma za mobilne strateške igre, nije ih puno dostupno. Ima ih nekoliko koje su besplatne, međutim njihova kvaliteta je veoma upitna. Sada je Rebel Inc. zakrpao ovu rupu i postavio novi standard u ovoj industriji.

U igri političke simulacije morate preuzeti vodstvo nad pet različitih regija. Vaša misija je razviti civilne, državne i vojne sektore kako bi ostvarili maksimalnu stabilnost i naravno, završili svaku razinu. Prisutnost i djela opozicije čine stvari zanimljivima, jer oni rade sve što mogu kako bi izazvali kaos.

Prema riječima Ndemic Creationsa, kako bi učinili igru totalno realističnom, istraživali su upravljanje i borbu protiv pobunjenika uz pomoć međunarodnih stručnjaka, političara i novinara. Vidjevši koliko duboko su zakopali i koliko daleko su išli sa svojom kampanjom, zaista možemo povjerovati da je Rebel Inc. postala jedna od najsloženijih igara u App Storeu.

Civilna zbivanja koja su osnova igre iznimno su bogata. Ima svega, od izgradnje cjevovoda za ispuštanje otpadnih voda, preko lokalnih ekonomskih razvoja i sve do međunarodnih programa trgovanja. Različite opcije imaju različite utjecaje na odnos s vašim narodom, učinkovitost vaše inteligencije i uspješnost pobunjenika.

Postoji nekoliko pokazatelja vaše izvedbe: korupcija, inflacija, slava i stabilnost. Možete poduzeti korake protiv korupcije s odgovarajućim razvojima u vladi, protiv inflacije ulaganjem u optimalnom poretku, a na vašu popularnost nekako utječu sve odluke koje ste donijeli. Možete uspješno završiti svaku razinu kada stabilnost regije dosegne određenu razinu, a svaki krug možete izgubiti kada vaša popularnost padne na nulu.

Donošenje pravih političkih odluka bi bilo jednostavno bez svih pobunjenika, ali morate pobijediti u ratu protiv njih kako bi uspješno završili razinu. Crvene točke na karti, koja je podijeljena u različite zone, označavaju pobunjenike koje možete zaustaviti pomoću vaše vlastite vojske ili međunarodne koalicijske snage. Iako je treniranje vaše vlastite vojske sporije, korištenje stranih snaga može znatno smanjiti vašu popularnost.

Jedini način da učinkovito pobijedite pobunjenike je da ih okružite i spriječite njihov bijeg i njihov ponovni dolazak na vlast. Geografija bi vam mogla biti od velike pomoći, budući da se opaki protivnici ne mogu boriti na svim frontama.

Kada dođe do pobijede, moći ćete započeti mirovne pregovore, ali ne biste trebali biti pretjerano milostivi, jer bi vam to uskoro moglo uništiti reputaciju.

Uz sve ove zadatke, mnoštvo drugih situacija se može iznenada dogoditi. Na primjer, trebali biste donijeti odluku o pomaganju lokalnim farmerima koji su izgubili svoje usjeve. Vaša odluka bi mogla utjecati na lokalnu stabilnost, vašu popularnost i vaš budžet. Prije no što odaberete bilo koju opciju, vidjeti ćete procjenu učinaka vaše odluke.

Iako je riječ o zaista odličnoj igri, daleko je od besprijekorne. Kako bi prešli svaku fazu, morate završiti sve tri teške razine, što i nije tako lako. To pokazuje i naziv najteže razine: BRUTAL.

Postizanje toga bi mogla biti velika poteškoća za mnoge. Tada dodatna opcija ulazi u igru. Koristeći kupnju unutar aplikacije, moći ćete otključati nadolazeće razine ili teritorije. Po mom mišljenju, to nije najbolje rješenje. Igra bi trebala koštati malo više, ali bez kupnje unutar aplikacije, uključujući i mogućnost odabira redoslijeda završetka.

Osim toga, Ndemic Creationova igra koja je dostupna ekskluzivno na iOS-u je savršen izbor za one koji vole izazove. Igra se temelji na najboljim tradicijama ovog žanra, poput razumijevanja ključnih faktora i donošenja odluka na najbrži mogući način.

Moglo bi vam trebati malo vremena da upoznate i shvatite vaše mogućnosti, ali ova igra bi mogla biti zaista zabavna i za strateške genijalce. U trenutnoj ponudi App Storea nema igre koja bi se mogla usporediti s Rebel Inc. Možda bismo mogli spomenuti Civilization VI, ali njena cijena ju stavlja u potpuno drugu ligu.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!