imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u


Zahvaljujući novoj značajki iOS-a 11, ako vam je prostor za pohranu pun, možete dopustiti sustavu da ga rastereti uklanjanjem, ali ne i brisanjem aplikacija koje ne upotrebljavate. Pogledajmo koja je razlika između opcija Delete i Offload!

Već smo pisali o tome kako postaviti automatsko uklanjanje aplikacija koje ne upotrebljavate. Ukratko, sustav sam uklanja aplikacije kako bi oslobodio prostor za pohranu. Međutim, te aplikacije možete ponovno instalirati kada god poželite te ih nastaviti upotrebljavati u posljednje viđenom stanju.

 

 

To je moguće jer se vi rješavate aplikacije radi oslobađanja prostora, ali svi njezini podaci pohranjeni lokalno ostaju na uređaju. Kada ponovno instalirate aplikaciju, možete im pristupiti. Evo kako to možete postaviti: Settings > General > iPhone Storage. Ondje odaberite željenu aplikaciju te jednu od ponuđenih opcija, odnosno Delete ili Offload.

Koja je razlika?

Ako odaberete opciju Delete, to je isto kao da ste pritisnuli i dulje držali ikonu aplikacije pa pritisnuli maleni znak x koji se pojavi u gornjem kutu. Tako ćete obrisati aplikaciju i sve podatke vezane uz nju. S druge strane, opcija Offload funkcionira kao i automatsko brisanje opisano u uvodu.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!