imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Qualcomm ima još jedan razlog da ne voli Apple


Pravne bitke nisu bile dovoljne, pa Apple sada lovi zaposlenike ispred središta Qualcomma. Ne bi se reklo da će u skoro vrijeme opet biti prijatelji.

Više smo puta pisali o sudskoj parnici Applea i Qualcomma. Prvo je Apple tužio Qualcomm, tvrdeći da ta tvrtka opasno petlja s autorskim pravima. Međutim, Qualcomm je uskoro podnio tužbu protiv Applea. Od tada se priča samo još više petljala, a bilo je tu zahtjeva za zabranom uvoza i mnogih drugih peripetija. Ukratko, odnos između te dvije tvrtke nije idealan, iako i dalje imaju svojevrsnu poslovnu vezu.

Također, činjenica da Apple bezobrazno traži zaposlenike upravo ispred središnjice Qualcomma (za isto radno mjesto koje traži Qualcomm, naravno) sigurno neće poboljšati njihov odnos. Zapravo, govorimo o pravom odljevu mozgova.

Apple nikada nije tražio zaposlenike za to radno mjesto, iako su samo prošli mjesec objavili deset oglasa. Naime, traže inženjera koji bi pomogao u daljnjem razvoju umjetne inteligencije Neural Enginea, a koji je ujedno i vješt u razvoju bežičnih komponenti i procesora. Gle slučajnosti – upravo takvi ljude rade u Qualcommu.

Zapravo, ovo nije ništa neobično. Većina inženjera zaposlenih u Silicijskoj dolini prelazi iz tvrtke u tvrtku. Ipak, sumnjamo da su čelnici Qualcomma oduševljeni ovom situacijom.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!