imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pukao odnos Siri i Binga


Nakon dugo godina provedenih zajedno, Appleov par iz snova naglo je prekinuo svoju vezu. Prijatelji obitelji tvrde da je razlog prekida to što Siri ima novog partnera. Tko bi mogla biti ta misteriozna treća strana? Navodno se radi o poznatijem i raširenijem, te donekle zrelijem programu za pretraživanje, s kojim je Appleova virtualna asistentica već imala aferu.

Pozorniji korisnici možda su primijetili nekakve probleme jučer oko 18 h ako su nešto pretraživali koristeći Siri i Spotlight. U tom se trenutku dogodila sitna, ali veoma važna promjena u programu za pretraživanje. Program kojega su do sada koristili, Microsoftov Bing, zamijenjen je Googleovim algoritmima. Iz Applea su dali službenu izjavu u kojoj objašnjavaju da je taj korak donesen radi dosljednosti.

Prelazak na Google kao pružatelja usluga pretraživanja na internetu za Siri, Search unutar iOS-a te Spotlight na Macu omogućit će ovim uslugama dosljedno iskustvo pretraživanja interneta sa zadanim Safarijem. Imamo snažne veze s Googleom i Microsoftom te ostajemo predani pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

Ta će se dosljednost, stoga, izraziti činjenicom da će Spotlight i Siri od sada koristiti istu uslugu za pretraživanje interneta koju Safari koristi već godinama (a radi se o Googleu). Naravno, ova istaknuta pozicija nije besplatna za Google – prije nekoliko tjedana pisali smo da ta tvrtka sa sjedištem u Mountain Viewu mora potrošiti oko 3 milijarde dolara godišnje kako bi ostala na vodećoj poziciji.

Prije ove promjene jako smo dugo dobivali smo Bingove rezultate kada bismo pretraživali internet. Premda se ne radi o najpopularnijem programu, u ovom je obliku funkcionirao prilično dobro. Korisnici neće osjetiti neke velike promjene. Štoviše, Bing će i dalje ostati u našim životima, barem kada se radi o pretraživanju slika jer će se postojeće rješenje zadržati. Naravno, nismo mogli proći bez Microsoftovog komentara – pogledajte kakvim su krasnim riječima komentirali situaciju:

Cijenimo našu vezu s Appleom i veselimo se nastavku naših partnerskih odnosa, uključujući i Bing Image Search u Siri, kako bismo našim korisnicima pružili najbolje moguće iskustvo. Bing raste svake godine od svog lansiranja, te se sada primarno koristi na trećini od svih računala u SAD-u, a nastavlja rasti i na svjetskoj razini. Također potpomaže iskustvo pretraživanja kod brojnih drugih partnera, uključujući Yahoo (Verizon), AOL i Amazon, te višejezične mogućnosti Twittera.

Kako idemo dalje, napredujući s radom na području umjetne inteligencije, sigurni smo da će Bing predvoditi pokret pružanja što inteligentnijeg iskustva pretraživanja našim korisnicima i partnerima.

Nevjerojatno je koliko smo uzbudljivih stvari uspjeli prespavati.

Izvor: Macrumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!