Prve iOS 10 aplikacije na App Storeu

Prve iOS 10 aplikacije na App Storeu

#Vijesti
2016. 09. 13.
Aplikacije koje su dizajnirane za novi iOS 10 operativni sustav počele su se pojavljivati na iOS App Storeu, uoči današnjeg izlaska novog operativnog sustava, a to uključuje i one koji će biti dostupne u Messages App Storeu.

Rock-Paper-Scissors je primjer aplikacije koja će biti dostupna na Messages App Storeu, a radi se o aplikaciji u kojoj dvoje ljudi mogu igrati klasičnu igru “Kamen-Škare-Papir” u Messages aplikaciji. Još jedan primjer aplikacije koja će biti dostupna u Messages App Storeu je Snappy Browser, koji omogućuje brzo slanje linkova i citata u Messages aplikaciji.

Prve iOS 10 aplikacije na App Storeu

Messages App Store je poseban App Store koji će biti moguće naći u Messages aplikaciji na uređaju koji ima iOS 10. Pomoću ovog App Storea, korisnici iOS 10 operativnog sustava moći će instalirati velik broj stickera i aplikacija kako bi poboljšali iskustvo korištenja Messages aplikacije. Stickeri će se moći koristiti kao emojiji, ali mogu biti animirani i postavljeni na fotografije, vrh balončića razgovora i slično. Aplikacije će omogućavati opcije kao što su vremenska prognoza i već spomenute igre kao što su Rock-Paper-Scissors.

iOS 10 nudit će veliku količinu novih opcija za developere, a uz Messages aplikacije, mnoge će aplikacije moći koristiti nove značajke već postojećih aplikacija kao što je Maps. Kroz tjedan se očekuje mnogo nadogradnji aplikacija, a danas izlaze mnoge nove aplikacije za iOS 10.

Novi operativni sustav iOS 10 i mnoge nove aplikacije možete sami isprobati već kasnije danas, kada izađe za javnost.

Izvor: macrumors.com

Komentiraj