imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Provjeravanje statusa baterije na Magic dodacima


Apple ima pravu malu vojsku Magic dodataka. Magic Trackpad, Magic Mouse, Magic Keyboard. Ali što je s njihovim statusima baterije?

Iako je moj osobni stav da MacBookovi ne zahtjevaju bilo kakve vanjske dodatke – primjerice, uporaba miša po meni je čisto svetogrđe jer imamo genijalan Trackpad – ali iMac ne može funkcionirati bez Magic dodataka.

Novije generacije funkcioniraju s punjivim baterijama, a u idealnom slučaju ne trebate ih puniti mjesecima. Ipak, radi se zbilja o idealnom slučaju jer Magic Mouse zahtjeva drugačije punjenje. Ulaz za punjač smješten je s donje strane miša, pa ga ne možete upotrebljavati dok se puni jer mora biti preokrenut – zato je bolje da to radite doma jer je prizor pomalo komičan.

Grubo rečeno, životni tijek baterije u trajanju jednog mjeseca dovoljno je dug da korisnici zaborave kada su uređaj zadnji put punili. Na taj način korisnici mogu samo pogađati koje je stvarno stanje baterije. Osim ako znate gdje provjeriti njezin status:

  • Otvorite System Preferences.
  • Potom idite na Keyboard/Mouse/Trackpad, ovisno o tome koji uređaj pregledavate.
  • Na dnu stranice prikazat će se podatak o preciznom postotku baterije, pa možete izračunati kada trebate ponovno posegnuti za punjačem.

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!